El Reial Madrid va aconseguir empatar la final de la Lliga Endesa davant el F.C. Barcelona després d'un partit que els blancs van tenir bastant dominats després d'una bona arrancada en els primers minuts, amb una molt bona defensa, secundada amb encert en els llançaments.

Els de Xavi Pasqual, tot i que eren conscients que els blancs sortirien a mossegar des del primer minut, es van veure sorpresos des del primer minut i no van tenir capacitat de reacció en aquest primer quart. Darden va ser l'artiller en els primers compassos de partit i va ser l'autor dels primers avantatges madridistes, per acabar el primer quart amb un avantatge de deu punts pel Reial Madrid (24-14).

En el segon quart va guanyar la igualtat. El Madrid no va voler seguir al límit, com havia fet en el primer període, mentre que el Barça s'anava assentant i trobant més còmode amb la defensa local més fluixa. Amb tot, es va arribar al descans amb els deu punts d'avantatge que hi havia al final del primer temps (40-30).

Neutralitzar Tomic va ser un dels factors clau pels blancs, amb la qual cosa el blaugrana només va poder fer quatre punts al descans. El tercer quart va començar amb un gran Rudy, disposat a trencar el partit i, amb 8 punts seus, gairebé ho aconseguí, però, el relaxament d'actitud dels blancs va permetre una reacció blaugrana que es va tornar a posar a set punts.

Un triple de Brad Oleson a l'inici de l'últim període, posava el 58-54 al marcador i els nervisa la graderia, però l'orgull de Rudy i d'un Felipe Reyes impecable sota cistella, van impedir que els blaugrana tornesssin a assaltar la Caja Mágica i poséssin un 0-2 en la final que hauria estat molt difícil per remuntar per un conjunt que està tocat des de la final de l'Eurolliga.