"La importància del sector de l'automòbil es manifesta en el destacat "efecte tractor" que té de manera directa en la indústria i en l'economia espanyola". Amb aquestes paraules, José Manuel Soria, ministre d'Indústria, Energia i Turisme manifestava el paper protagonista del món del motor a l'entramat econòmic i social durant el lliurament dels premis Cotxe de l'Any dels Lectors d'Editorial Prensa Ibérica i La Vanguardia. Una gala en què el Ford Mondeo, com a vencedor de la tretzena edició d'aquests consolidats ?guardons, compartia protagonisme amb el Pla d'Incentius al ?Vehicle Eficient, també conegut com a pla PIVE, en el qual requeia el Premi Institucional del Motor, que va recollir Soria de mans de Javier Godó, president del grup Godó.

Una rellevància, la del segment de l'automoció que, tal com el mateix ministre afirmava, continuarà rebent "el suport de l'Administració atès el caràcter innovador, de creació d'ocupació i d'importància per a l'exportació i el creixement econòmic" del sector l'automòbil. Segons el titular de la cartera d'Indústria, les dades més recents no fan més que reafirmar un "canvi de tendència que es consolidarà el 2015". Una afirmació que, en el cas de l'automòbil, se sosté en les xifres registrades pel mercat l'any passat en què es van sobrepassar les 850.000 matriculacions i en el qual la producció de cotxes a les factories espanyoles va superar els 2,4 milions d'unitats. Així mateix, José Manuel Soria va fer especial èmfasi sobre les optimistes perspectives amb vista al 2015, la previsió de creixement econòmic xifrada en un 2%, se sotmetrà a una revisió a l'alça en el mes d'abril per situar-se al voltant del 2,5%, a causa de factors com la caiguda del preu del petroli i la depreciació de l'euro davant del dòlar.

En aquesta mateixa línia de constatació del procés de recuperació econòmica, Javier Moll, president d'Editorial Prensa Ibérica, mostrava el seu convenciment davant "la possibilitat tangible de deixar enrere la crisi". Una cosa per a la qual advocava per la necessitat d'un "treball conjunt en què els mitjans de comunicació realitzen una important tasca de suport i difusió al sector de l'automòbil". Un esforç global que també feia extensiu al mateix ministre i tot el seu equip, al que animava a seguir donant suport a l'automòbil amb noves partides econòmiques destinades al Pla PIVE "la utilitat ha quedat manifesta al llarg d'aquests anys, amb un notable retorn per a tots els sectors".

Així mateix, el president d'Editorial Prensa Ibérica personalitzava en la signatura de l'oval l'esperit emprenedor i innovador de la indústria del motor. L'actual generació del Mondeo es presenta com "el clar exemple de la capacitat de reinventar-que té un fabricant d'automòbils com Ford". José Manuel Machado, president de Ford Espanya, recollia de mans de Javier Moll el Premi Cotxe de l'Any dels Lectors 2015. Un reconeixement que posa de manifest la capacitat de disseny i innovació tecnològica per a Ford, l'actual generació del Mondeo es fabrica a la planta de la localitat valenciana d'Almussafes. Machado recalcava la importància d'aquest model tant per a Ford com per a la indústria automobilística nacional, en ser "el primer model d'aquesta mida i nivell tecnològic que es produeix en una fàbrica espanyola".

El lliurament del premi Cotxe de l'Any dels Lectors al Mondeo, arriba en una setmana d'intensa activitat per a Ford Espanya, ja que coincideix amb l'arribada a Espanya del president mundial de Ford Motor Company, Mark Fields, que visitarà al costat del president del Govern, Mariano Rajoy, la planta de Ford Almussafes, després de ser rebut en audiència pel Rei.