La temporada passada el City va defensar tancat a la seva àrea buscant accions de contraatac i va acabar perdent 0-2. Aquest any Pellegrini canvia totalment el plantejament i vol jugar el partit de tu a tu. Però també acaba perdent. El dilema és com es pot contrarestar aquest Barça.

D'inici l'aposta dels anglesos és molt clara, sistema de joc 1-4-4-2 i un onze amb més jugadors de qualitat al mig del camp i dos davanters en lloc de futbolistes de més treball i de perfil més defensiu. El City volia disputar la possessió al Barça i pressionar-lo a l'inici del seu joc però va topar amb diversos problemes: els catalans són millors tècnicament i tenen superioritat numèrica al mig del camp ja que Fernando-Milner juguen contra Busquets-Rakitic-Iniesta i Messi, que surt a rebre. Ofensivament el Manchester City tenia el partit molt ben estudiat ja que Dzeko s'emparellava amb Mas?cherano per poder-lo guanyar en el joc aeri i el Kun Agüero buscava Piqué per supera-lo a l'espai en velocitat. De totes formes davant d'aquest Barça, que juga a un nivell molt alt, no tenen res a fer.

La primera part dels blaugranes va ser molt bona, a pesar que tot i dominar la gran majoria de les accions han de millorar la pausa quan el partit es trenca. Ja ha passat diversos cops aquest any. Ahir a la segona part es va repetir. Qui interpreta millor aquestes situacions és Iniesta, que és qui dóna el control del joc. Els dos centrals van fer un gran partit i, en canvi, molt mala lectura de la presa de decisions dels dos laterals, sobretot Alves. L'eliminatìoria està encarada i si el Barça juga com en la primera part no tindrà problemes per superar-la.