Aquestes últimes setmanes, Pablo Machín i també els seus jugadors han repetit que per acabar disputant el play-off o fins i tot per colar-se en zona d'ascens directe "depenem de nosaltres mateixos". No els falta raó. Cal guanyar com més partits millor d'aquest tram final de Lliga, començant per el d'aquesta tarda contra el Tenerife a l'estadi. La victòria és l'únic requisit indispensable que donaria moltes opcions als gironins de tancar la jornada entre els sis primers classificats, l'objectiu prioritari del vestidor. Això, però, no garantiria al cent per cent colar-se a la promoció i quedar-s'hi, com a mínim, fins a la setmana vinent. Una colla de rivals directes també juguen avui, de manera que cal tenir en compte diferents combinacions.

Amb 52 punts, el Girona encetava la jornada a 1 del play-off. Per colar-s'hi és indispensable guanyar, perquè amb un empat no n'hi hauria prou. Si s'aconsegueix superar el Tenerife, els de Machín sumaran 55 punts. De primeres, aquest resultat els catapultaria fins la quarta plaça, just per darrere de l'Osasuna (56), que ahir va guanyar a Alcorcón. A més, veurien com l'ascens directe es quedaria només a 4 punts després que l'Alabès (59) no passés de l'empat a Palma. La situació seria idíl·lica, però caldrà esperar què fan una colla de rivals directe que, depenent del resultat dels seus partits, podrien superar els gironins a la classificació.

El Saragossa (té 55 punts) en farà prou amb un empat al camp del Saragossa per passar el Girona a la taula. Es baixaria una plaça més si el Nàstic (54), que juga a casa, iguala o supera el Mirandés. Amb aquests dos resultats, els de Machín encara serien sisens; una condició que perdrien si es dóna una d'aquestes altres combinacions: que l'Oviedo (53) aconseguís la victòria al Carlos Tartiere contra el Còrdova (52), un altre dels equips que lluiten per l'ascens. O també si l'Elx (53), que rep un necessitat Albacete, és capaç d'adjudicar-se els tres punts. Si tot això es produís, els gironins seguirien fora de la promoció.

La salvació es complica

La d'ahir era una brillant oportunitat per al Llagostera per intentar mantenir viu el somni de seguir un any més a la categoria. L'empresa no era gens fàcil perquè els blaugrana encetaven la jornada a 6 punts de la salvació, però guanyant a Osca haurien evitat que un rival directe com ho és l'equip aragonès s'escapés. La derrota no només deixa els d'Anquela a un món de distància, sinó que impedeix sumar als gironins, que continuen tercers per la cua amb 33 punts. Una posició que podrien perdre si l'Albacete guanya al camp de l'Elx, el que els deixaria penúltims. A més, la victòria de l'Osca combinada amb la relliscada de l'Almeria fa que la permanència s'allunyi fins als 7 punts, quan només queden mitja dotzena de jornades per acabar la lliga (18 punts en joc).