Que els diners ho fan tot més fàcil, és una dita ben certa. Com també ho és que en l'esport, igual que passa a la vida en general, els diners ajuden, però no garanteixen res. I és que són molts els projectes milionaris que havien de menjar-se el món, i en canvi, a l'hora de la veritat, s'han acabat esfondrant en un tres i no res. D'exemples no en falten. En canvi, a l'altre extrem, hi ha el de clubs que han tocat sempre de peus a terra. Aquest és el cas del Bordils, que amb el pressupost més modest de la categoria ha tornat a fer possible allò que fins fa poc semblava impossible. Una temporada més, el Bordils ha demostrat que no tot són els diners. La il·lusió per defensar uns colors ha permès aconseguir la permanència per tercera temporada consecutiva a la Divisió d'Honor Plata. Els de Pau Campos van segellar la salvació de forma matemàtica dissabte després de guanyar un històric de l'handbol europeu, el Ciudad Real per quatre gols de diferència (31-27).

Amb la feina feta, i amb la tranquil·litat de tenir assegurada una quarta temporada a la segona divisió estatal, el Bordils ja ha començat a planificar el proper curs. El tècnic, Pau Campos, que ahir va confirmar que "continuaré una temporada més com a entrenador" del Bordils, recorda que "vam començar amb molta por. A més, no podem oblidar que durant aquest temps, nou equips han perdut la categoria, i això encara dóna més mèrit a la nostra feina". Pau Campos fins i tot anava una mica més enllà. "Analitzant l'equip que ara fa tres temporades va pujar a Sòria, amb l'equip que dissabte va segellar la permanència repeteixen pocs jugadors". A més, aquest curs el Bordils ha hagut de superar un munt d'entrebancs: la lesió de llarga durada del capità Marc Prat, la marxa l'estiu passat de Marc Canyigueral a l'Asobal, la baixa temporal de Marc Combis per participar en un projecte de voluntariat a l'Àfrica,... Ahir, Campos recordava que "som el Bordils i, per tant, tot això és llei de vida", per reconèixer poc després que "aquesta ha estat la temporada més complicada. Per sort, són molts els jugadors joves que han fet un pas important: Arnau Palahí, Gerard Farrerons, Dalmau Huix,... És evident que els que continuen del primer dia no tenen la mateixa il·lusió d'anar a jugar a Gijón, de debutar a Plata... en canvi aquesta il·lusió l'aporten els jugadors que pugen". Fent una valoració de la temporada, Pau Campos també va voler reconèixer la gran feina que està fent el tàndem Carles Ramonet i Joan Cornellà amb el segon equip, que d'aquí a quinze dies intentarà pujar a Primera Nacional. "Seria tot un èxit. Aquesta és la categoria on estava el primer equip fa tot just tres anys. Sincerament seria molt interessant, perquè només hi hauria un salt de categoria, i no dos com passa ara, que vulguis que no això es nota en molts sentits".

Campos admet que "tinc moltes ganes de seguir a Plata. Per mi és un gran somni poder competir amb el meu club per tot Espanya. Ara em toca a mi esprémer el cervell per aportar més coses". Sobre la continuïtat dels seus jugadors, Campos admet que "amb la permanència a la butxaca ara anirem parlant un per un amb tots els jugadors per saber qui vol continuar per confeccionar una plantilla de 15-16 jugadors, i tres o quatre joves per fer entrenaments de divuit. Aquí tothom té les portes obertes, amb les condicions de sempre, és a dir, sense cobrar". Campos sap que existeix la possibilitat que alguns dels seus jugadors marxin aquest proper estiu per fer el salt a l'Asobal. Qui té més números és Edu Nonó. El veterà jugador del Bordils fa anys que té ofertes per fer el salt a la màxima categoria estatal, però no és l'únic. "Si vol provar-ho li posarem totes les facilitats, i el felicitarem, però espero que segueixi molts anys amb nosaltres". Esteve Ferrer, Pep Reixach, Uri Márquez, Jordi González són alguns dels altres jugadors que també han tingut ofertes, i "com hem fet sempre, en aquest club hi ha molta confiança, quan arribi una oferta en parlarem entre tots. No podem retenir ningú per diners, només ho podem fer per defensar els colors que han defensat tota la vida".