La setmana passada, el Quart Piscines Sant Feliu va perdre a la pista de l'Igualada en una derrota que li va complicar les opcions de l'equip del Gironès de jugar la fase d'ascens a LEB Plata. Amb una victòria a la pista de l'Igualada, l'equip que entrena Albert Brea hauria arribat a l'última jornada depenent d'ell mateix, però ara, en canvi, necessita derrotar el Collblanc i que el Mollet perdi contra un líder, Hospitalet, que sembla haver-se relaxat en les últimes setmanes. «El cap de setmana passat vam perdre l'oportunitat de dependre de nosaltres, després del partit ens va saber greu perquè ho teníem a la mà, però dilluns ja ens vam posar a treballar per intentar aconseguir-ho aquesta setmana si el Mollet perd i nosaltres no fallem», explica Albert Maslllorens, pivot del Quart , sobre una última jornada de la Lliga EBA que es jugarà en horari unificat demà a la tarda (17.30). La disputa de la fase d'ascens a Plata, que se celebren en format de concentració amb una final a quatre, seria l'èxit més gran del bàsquet gironí masculí després de la desaparició primer del CB Girona d'ACB i, posteriorment, del Sant Josep de LEB Or.

A manca d'una jornada per acabar la lliga en el grup C1 d'EBA hi ha candidats que ho tenen molt ckar. Hospitalet (15-2) i Collbalnc (13-4) ja estan classificats, mentre que la tercera plaça serà per a Mollet o Quart, que es troben empatats amb deu victòries, però amb l'average favorable als barcelonins. En la jornada de demà, el Quart rep el Collblanc, ja matemàticament segon i amb jugadors de nivell com l'ex-ACB Guzmán, el veteraníssim Pere Lluís Corominas o el pivot Luis Carlos Fernández, mentre que el Mollet rep el líder, l'Hospitalet, que s'havia passat tota la temporada invicte però que en les últimes setmanes ha perdut dos partits contra Salt i JAC Sants. «El partit de diumenge passa per ser nosaltres mateixos, ser conscients que som forts quan tots onze juguem junts com a equip i amb les idees clares del que ha de fer cadascú», assegurava ahir Albert Masllorens al programa Tot és un joc, de Fem Ràdio, sobre què ha de fer demà el Quart per superar el Mollet.

Per la seva part, a la mateixa categoria el Salt tancarà la temporada rebent l'Igualada a casa (17.30) ja amb la feina feta després d'una notable temporada que posarà punt final a vuit anys del tècnic Eric Surís al primer equip. D'aquests vuit anys, Surís ha dirigit set temporades el primer equip entre Primera Catalana, Copa Catalunya i Lliga EBA. Eric Surís és el principal candidat a ser el nou entrenador de l'Spar Citylift Girona a Lliga Femenina, agafant el relleu de Xavi Fernández.