El Mont Ventoux va escriure ahir la pàgina menys gloriosa de la seva història ciclista, retallat per les condicions climàtiques i enfosquit per un incident amb una moto que va obligar els comissaris a revisar el veredicte de la carrera. De Gent va guanyar l'etapa i Froome manté el mallot groc, però això últim no va ser així durant molts minuts i molts pensen que el líder hauria de ser Adam Yates.

El britànic Chris Froome va atacar a falta d'uns 4 quilòmetres i només van poder respondre l'australià Richie Porte i l'holandès Bauke Mollema. Però enmig d'una ingent massa de públic, de milers d'aficionats atrets pel mite del Ventoux als quals es van sumar els que baixaven de la part final, la que els organitzadors van decidir amputar per les fortes ràfegues de vent registrades, van formar un tap impenetrable.

Una moto de la televisió francesa va quedar bloquejada i Porte es va estavellar contra ella, arrossegant en la seva caiguda Froome i Mollema. L'holandès va poder sortir sense majors problemes, però el mallot groc va veure com una altra moto que anava darrere trencava la seva bicicleta. El britànic va perdre els nervis, va veure perillar la carrera i va tirar la bici per córrer durant uns metres cap a la meta, envoltat de la gent, i deixant per al record una imatge inèdita. La resta dels seus rivals, que havien quedat distanciats, el van anar atrapant mentre es desesperava a l'espera d'una bicicleta de recanvi. El britànic va perdre a la meta 1.14 segons respecte Nairo Quintana.

El colombià, que no havia pogut seguir el ritme del britànic, veia que l'incident el salvava d'un mal dia. Però els comissaris van decidir que l'incident no preservava la justícia de la competició i van corregir la general, tractant d'ajustar-la al màxim al que hauria passat sense l'accident. Així, van donar a Froome i a Porte el mateix temps en meta que a Mollema, mentre que a Quintana li van aplicar el mateix que a Yates. Un bricolatge tan arbitrari com correcte, perquè sense l'incident amb la moto tot apuntava que el colombià, buit físicament, hagués perdut més temps amb el britànic, que anava decidit a elevar el seu avantatge. Froome va mantenir el groc amb una renda de 47 segons respecte Yates, que, en cas contrari hauria estat el nou líder del Tour.

Classificació etapa: 1. Thomas de Gent (Lotto), 4:31:51; 2. Serge Pawels (Dimension), a 2 segons.

Classificació general: 1. Chris Froome (Sky), 57:11:33; 2. Adam Yates (Orica), a 47 s.; 3. Bauke Mollema (Trek), a 56 s.; 4. Nairo Quintana (Movistar), a 1.01.