S'ha acabat. La UE Llagostera-Costa Brava va posar fi ahir a la ratxa de vint-i-cinc partits sense guanyar fora de casa amb una victòria merescuda (0-2) contra el Gavà en un partit amb diverses connotacions positives. La primera és la bona imatge que els d'Oriol Alsina van deixar sobre el terreny de joc, també el fet que per segona setmana consecutiva aconseguissin deixar la porteria a zero, i finalment que amb aquests tres punts, i després d'encadenar dues victòries seguides, l'equip faci un pas endavant en la classificació enganxant-se a la lluita per la zona de promoció d'ascens. Això i que els gironins també es van prendre la revenja per l'eliminació a la Copa Catalunya fa vint dies a La Bòbila. De dificultats no en van faltar.

Tot i la complicada situació extraesportiva que envolta el conjunt del Baix Llobregat, els d'Óscar Mena es van mostrar molt combatius; a més, els gironins van haver de fer front a les baixes de Samuel San José per sanció i d'última hora de Rodri per molèsties al dit d'un peu. Amb l'eix defensiu mancat d'efectius, el tècnic va fer una aposta valenta confiant en els joves del filial i alineant d'inici Eloi Zamorano i Pol Gómez, que ahir va debutar amb el primer equip. La resta, exactament igual que contra el Cornellà, amb Masó en la posició de pivot i Robert Simón, Rubén Martínez i Marc Fernández acompanyant Manel a la punta d'atac. Els primers minuts van ser de control, joc directe i precaució, on només les accions a pilota aturada generaven cert perill. En la primera favorable al Llagostera, Marc Martínez va enviar la pilota per sobre el travesser de la porteria local amb un xut des de la frontal de l'àrea després que Rubén rematés contra al cos d'un defensor.

En la jugada següent el Gavà va respondre amb bona arribada per banda dreta de Diego Jiménez que Moragón va aturar amb seguretat. Tres minuts més tard el porter balear va tornar a intervenir en un llançament de falta centrat però molt potent de Mario Gómez que va haver d'enviar a córner. Sense ocasions clares de gol i quan semblava que s'arribaria al descans amb l'empat inicial, el Llagostera va treure profit de l'estratègia en un servei de cantonada al primer pal que va acabar al fons de la porteria després d'un embolic a l'àrea petita que Cravioto no va saber resoldre. Ja no hi va haver temps per res més. A la tercera va anar la vençuda, i després d'una nova pèrdua del Gavà en defensa, la pilota va arribar als peus de Manel, que, molt oportú, va superar el porter local amb un xut ras que suposava el quart gol del davanter aquesta temporada. Amb el partit de cara, el Llagostera es va dedicar a alentir el ritme de joc i els gironins podrien haver sentenciat la victòria en una acció personal de Manel que el davanter va iniciar al mig del camp amb un control orientat, i que després d'una pugna amb Mario Gómez va enviar fora. Ell mateix va pentinar una passada llarga tres minuts més tard, a la que Marc Fernández no va arribar. Va ser l'última intervenció del jugador de Corbera del Llobregat, ja que amb el partit controlat Oriol Alsina va decidir substituir-lo per Àlex Colorado amb l'objectiu de reforçar el centre del camp.

L'entrada de l'andalús també va donar més llibertat de moviments a Rubén Martínez que, a vint minuts del final, va tornar a provar sort amb un xut que va sortir massa alt. L'últim intent del Gavà per marcar el va protagonitzar Héctor Camps amb una rematada llunyana que Moragón va aturar ben col·locat. A deu minuts del final els gironins van esgotar les substitucions, primer fent entrar Pol Calvet en el lloc de Marc Martínez i, després, Pablo Sánchez per Robert Simón, i el partit va entrar en una fase de control en que només Àlex Colorado va intentar moure el marcador amb un llançament de falta.

Amb el xiulet de l'àrbitre el Llagostera va certificar la primera victòria a domicili de la temporada, sumant tres punts que permeten a l'equip d'Oriol Alsina acabar la jornada a la novena posició abans de rebre dissabte vinent (18.30 h) el filial del FC Barcelona. El Llagostera vol aprofitar la seva bona dinàmica a casa, on no perd des de fa un any, per buscar un nou triomf. Per a aquest partit Oriol Alsina no podrà comptar amb Rodri que, tot i no jugar ahir, va veure la cinquena targeta groga per protestar des de la banqueta, mentre que sí disposarà de Samuel San José. També s'espera que aquesta setmana es reincorpori als entrenaments Albert Vivancos.