El Reial Madrid va donar un cop de puny a sobre de la taula de La Lliga Santander amb un triomf autoritari en el derbi davant l'Atlètic de Madrid (0-3) amb un triplet de Cristiano Ronaldo, fet que li permet agafar quatre punts de diferència amb el segon classificat, un Barça que ahir no va passar de l'empat sense gols al Camp Nou contra el Màlaga (0-0).

El conjunt del francès Zinedine Zidane surt reforçat d'una jornada rodona. Tot li va sortir de cara. Amb això passa a disposar de quatre punts d'avantatge sobre el Barcelona i deixa el quadre de l'argentí Diego Pablo Simeone a nou.

En el retorn de la lliga després de l'aturada de les seleccions, el Reial Madrid va recuperar els seus millors moments i els seus millors derbis, els que se li havien ennuegat en els últims temps. Davant l'últim rival que l'havia guanyat a la lliga va emergir amb una versió brillant, amb Cristiano Ronaldo en punta, Isco a la mitja punta, Gareth Bale per l'esquerra i Lucas Vázquez per la dreta. Amb això va guanyar en equilibri, en maneig i va manar davant un Atlètic que no va tenir més remei que claudicar.

Cristiano Ronaldo va obrir el compte als 23 minuts amb un llançament de falta que va fregar en la barrera i va despistar Jan Oblak en un just premi a la superioritat d'un Reial Madrid que disposava d'un gran Isco.

A la segona meitat l'Atlètic va assetjar amb tot, però sense arguments davant Keylor Navas. El conjunt de Zidane va aturar el temporal, va recobrar el control i es va trobar amb un penal del montenegrí Stefan Savic sobre Cristiano que el lusità no va perdonar. I per rematar el xoc va fer el 0-3 després d'una galopada de Bale.

A primera hora de la tarda el Barça no havia estat capaç de superar el Màlaga. Sense l'argentí Leo Messi, baixa d'última hora per una gastroenteritis, i sense l'uruguaià Luis Suárez, absent per sanció, l'esforç de Neymar i companyia no va ser suficient. Amb aquesta ensopegada, el Madrid ja treu 4 punts a un Barça que és segon.