El Palamós comença de manera immillorable el Tourmalet que properament l'enfrontarà als quatre primers classificats, mentre que La Jonquera continua flirtejant amb un descens que té a quatre punts, després d'encaixar ahir al Nou Estadi la quarta derrota consecutiva.

A Palamós tenien molt de respecte als números defensius de La Jonquera, que arribava a la Costa Brava amb 19 gols rebuts en 28 jornades, però que en qüestió de 13 minuts ja perdien 2 a 0 gràcies a les dianes d'Akrong i Jaume Duran. El mèrit de la victòria dels de Mármol encara és més gran perquè el degà va haver de jugar els darrers 25 minuts amb inferioritat numèrica a causa de l'expulsió del capità David Cano i quan els fronterers apretaven d'allò més.

L'inici de partit i la primera part del Palamós va ser espectacular. El domini, la possessió, les arribades i les ocasions eren groc i blaves. Fruit de la tramuntanada palamosina va arribar el 2 a 0 abans del primer quart d'hora. Guiats per un genial Jaume Duran, el degà va pressionar de valent a la defensa visitant per buscar la porteria de l'ex-Palamós Toni Montero. Als sis minuts, una acció individual de Jaume Duran va acabar amb una centrada a l'interior de l'àrea petita que Montero no va poder atrapar, llavors va aparèixer el central ghanès Akrong per posar el peu i inaugurar el marcador. Pocs minuts després va ser l'ex-Girona qui ampliaria distàncies amb un fort xut des de l'interior de l'àrea, era el sisè gol de Jaume Duran en ple atac i gol dels locals (2-0, min. 13).

Prop de la mitja hora va ser Subirana qui a punt va estar d'aprofitar un embolic dins l'àrea per fer pujar el 3 a 0, però el xut del lateral esquerrà dels locals el va desviar la defensa visitant a còrner. Abans d'arribar al descans, una acció de lluita i entrega de Medina va acabar amb el davanter davant Toni Montero, però en l'u contra u amb Medina va treure una mà miraculosa (min. 33).

A la segona meitat, els papers es van intercanviar. La Jonquera va fer un pas endavant i, amb l'ingrés de Joan Pons i Fran Pérez, la presència en atac dels de Vizuete va anar in crescendo. Els Feixas, Brice, Ismael i Tidi van començar a trepitjar amb més freqüència els dominis de Manzano i en només cinc minuts ja van disposar de dues ocasions claríssimes amb xuts de dos ex, Pons (min. 47) i Feixas (min. 50). El gol visitant no va trigar a arribar, una pilota centrada de Vergara des del costat dret va ser rematada amb el cap per Ismael (2-1, min. 58). Aquest gol va donar ales i empenta als fronterers, que encara van veure més augmentades les seves possibilitats de sumar quelcom quan el capità local, David Cano, va ser expulsat al min. 65.

Els darrers minuts van ser emocionants, incerts i d'allò més elèctrics amb un Palamós en inferioritat numèrica que va defensar amb dignitat el 2 a 1, però sense renunciar a l'atac a causa dels espais que deixava un La Jonquera bolcat a l'atac. En el temps afegit, min. 95, un contraatac conduït per Serramitja el va finalitzar Guillem Cornellà per matar definitivament el derbi amb el 3 a 1.

L'entrenador del Palamós, Joan Mármol, es mostrava molt satisfet pel joc exhibit a la primera meitat pels seus jugadors i per l'última mitja hora de resistència en la que, segons el tècnic, «va ser molt lloable que l'equip mostri aquesta actitud». Pel que fa a Àxel Vizuete, comentava que després de la derrota «cal aixecar-se i afrontar el partit contra el Sabadell B com una final». Dimecres (20 h) els palamosins buscaran la tercera victòria consecutiva al Narcís Sala davant el Sant Andreu, en el partit ajornat de la jornada 25. Si el degà s'imposa contra els barcelonins s'acostaran a tan sols dos punts de la posicions de play off.