Amb només un punt de marge sobre el descens, i colpejat per les lesions d'Andrea Bolcato i Marc Gómez, el Citylift Girona afronta pressionat el derbi d'aquest vespre contra el Lloret a Palau (20.00). El rival, amb tres punts més que els gironins, tornen a la realitat de la lliga després del premi que va suposar jugar la Copa. Un premi que els va arribar gràcies a una primera volta de pel·lícula, però amb l'experimentat tècnic Manolo Barceló molt conscient que ara necessitaran sumar punts si no volen que la segona part del campionat passi de pel·lícula a malson. I un bon lloc per fer-ho és avui a Girona. «És evident que és un partit que marcarà la competició. Estem a la part baixa tots dos, només queden deu jornades i el resultat serà molt important», explica Manolo Barceló que, però, evita comparar el duel d'aquest vespre amb el de la primera volta, quan el seu equip va derrotar el Girona per 2-1. «No crec que sigui un partit com el de la primera volta; serà una mica obert, encara que nosaltres no siguem un exemple d'equip que jugui obert, per la pressió que tenim els dos equips i per les especials dimensions de la pista de Girona a la qual ells estan més acostumats», diu Barceló, que també resta dramatisme a les baixes dels dos equips: «Els que surtin ho faran bé, volen demostrar que tenen lloc a l'equip titular».

A l'altre costat de la pista, el tècnic local Ramon Benito avisa que si el seu equip, el Citylift Girona, és capaç d'emportar-se la victòria en el derbi, respiraria molt i, a més, implicarien el Lloret en la lluita per la permanència deixant els selvatans amb poc marge d'error: «La igualtat en aquesta lliga és tan gran que fa que sumant els tres punts avui atrapem un equip com el Lloret, que va fer una gran primer volta, i a més hi ha el tema de l' average». L'entrenador del Citylift Girona espera aprofitar avui la condició d'equip local -«hem de ser molt forts a Palau»- tot i saber que «el Lloret és un equip molt perillós de visitant com ha demostrat en pistes com les del Voltregà o del Vendrell».

Ramon Benito preveu «un partit molt igualat, amb molta tensió i que, com passa sempre en aquests casos, els petits detalls decidiran i esperem que no sigui com a Lloret, on la pilota aturada va decantar el partit».