El català Dani Pedrosa (Honda) va aguantar a la perfecció la pressió a la qual el va sotmetre el seu propi company d'equip, el també català Marc Márquez al tram final del Gran Premi d 'Espanya de MotoGP, per guanyar la carrera, mentre que el pilot de Roses, Maverick Viñales (Yamaha) va aconseguir un meritori sisè lloc si es té en compte els problemes que li havia donat la moto durant tot el cap de setmana. Valentino Rossi, company del rosinc i líder del Mundial, no va poder superar el desè lloc final.

Amb els resultats a Jerez, l'italià segueix líder del Mundial, però amb ta sols dos punts d'avantatge sobre el seu company d'equip, quatre respecte a Márquez i deu davant de Pedrosa.

Sorprenent va ser la reacció de Ducati, que va aconseguir situar el seu primer pilot, Jorge Lorenzo, en tercera posició en un circuit que, tradicionalment, no els és favorable.

Pedrosa, el més ràpid en els entrenaments, va sortir com una exhalació amb Marc Márquez rere el seu rebuf i l'italià Andrea Iannone (Suzuki). Pedrosa va fer el que més li agrada a la primera volta, marcar un ritme impressionant que ni el seu company a l'equip Repsol Honda va poder aguantar i, si a la primera volta Pedrosa comptava amb gairebé set dècimes de segon, en la següent i amb volta ràpida inclosa (1:40.356), ja tenia gairebé 1,2 segons d'avantatge.

Per darrere de Pedrosa Márquez va encapçalar el grup perseguidor amb el francès Johann Zarco (Yamaha), Andrea Iannone, Cal Crutchlow (Honda) i Viñales.

Al començament de la sisena volta Álvaro Bautista (Ducati) i l'australià Jack Miller (Honda), al primer revolt del traçat, se'n van anar a terra en una acció en la qual el pilot australià va empènyer l'espanyol i va donar puntades de peu a la seva moto recriminant-li la situació. Una volta més tard eren Crutchlow i Pol Espargaró (KTM) els que queien.

Als llocs capdavanters Márquez i Zarco estaven immersos en una batalla pel segon lloc, cosa que aprofitava Pedrosa per agafar avantatges. Quart rodava Jorge Lorenzo, per davant de Rossi i Dovizioso, mentre que Viñales era més enrere i tenia problemes per mantenir el ritme.

Pedrosa va anar augmentant el seu avantatge fins la desena volta i després es va dedicar a gestionar els segons i a amarrar la victòria. Per darrere Lorenzo superava Zarco, que havia cedit en la lluita amb Márquez i Rossi s'enfonsava en la classificació en cada volta fins acabar en desena posició.