El derbi més gran d'Europa desafia l'Atlètic i el Reial Madrid, enfrontats al Vicente Calderón en el partit de tornada de les semifinals de la Lliga de Campions. S'espera un altre duel enorme, condicionat pel 3-0 de l'anada, amb l'equip blanc a un pas de la final i amb el matalasser intentant desafiar la lògica.

El Reial Madrid, l'actual campió d'Europa, té un còmode avantatge, ha marcat en cada un dels seus últims 60 partits, disposa d'una col·lecció de grans futbolistes, compta amb Cristiano Ronaldo en una imponent ratxa golejadora i és l'indubtable favorit per assolir la final del torneig del proper 3 de juny a Cardiff.

L'Atlètic de Madrid, subcampió en dues de les últimes tres edicions de la Lliga de Campions, apel·la a l'èpica, evoca les gestes assolides en el seu camp, confia en la seva capacitat i les seves qualitats per superar qualsevol repte i es proposa una remuntada mai vista en la història de les semifinals d'aquesta competició.

Necessita tres o més gols i sap que mantenir la seva porteria a zero és indispensable -una diana del Reial Madrid dispararia les obligacions locals fins als cinc-; una proesa de la qual no ha desistit en cap moment des de tot just acabar el duel de l'anada, amb el duríssim cop que va suposar el dolorós 3-0 en contra seu.

En el conjunt matalasser, l'argentí Diego Simeone proposarà el seu onze tipus dels últims temps, amb només un dubte en el seu atac: Kevin Gameiro o Fernando Torres. Un dels dos acompanyarà a la davantera a Antoine Griezmann.

El triomf tàctic de Zidane sobre Simeone va ser clau en l'anada. El madridista repetirà la idea. Reforçar el mig del camp amb un quart home com Isco Alarcón davant l'absència de Gareth Bale. Intentar imposar-se en la lluita per la pilota per evitar possibles patiments. Nacho i Varane apunten a l'equip titular.