Àngel Mullera va aconseguir ahir la mínima per anar al Mundial de Londres en la prova dels 3.000 obstacles. L'atleta selvatà va marcar un registre de 08:30.43 (l'objectiu era estar per sota dels 08:32.00) el dia del seu retorn a la competició després d'haver complert una sanció de dos anys per haver-se negat a passar un control antidopatge. La feina feta durant aquests darrers dotze mesos ha acabat donant els seus fruits. No va poder ser diumenge perquè la llicència no la va tenir tramitada fins dilluns, però ahir sí que va poder tornar a somriure, vestit de curt, sobre la pista, amb el seu retorn triomfal. Més de 300 persones van anar-li a donar suport a les pistes de Lloret, on s'havia organitzat una prova amb àrbitres per tal de validar-ne el resultat.

Mullera va competir al costat de Jonathan Romeo i Edgar Sumskis, que li van fer de llebres. Al final de la cursa, després de rebre felicitacions per tots costats, aclarapat per l'interès que havia despertat el seu retorn, l'atleta va explicar que ara està en mans de la Federació. El proper cap de setmana a Barcelona hi ha el campionat d'Espanya i per poder-hi ser necessitarà una invitació. Mullera ha presentat la inscripció i, a falta de confirmació oficial, sembla que ha estat admesa. El bitllet pel Mundial l'hauria de certificar allà, a l'estadi de Serrahima, fent una bona actuació davant dels altres atletes que també tenen la mínima en 3.000 obstacles.

«Estic molt content. He notat la falta de competició, el ritme que et dona, però ho he fet. És una passada també per la molta gent que m'ha vingut a animar a les pistes», va dir Mullera. «Ha sigut el millor retorn, córrer a casa, fent la mínima, i tornant-los l'estima».