Gerard Deulofeu, que dilluns a la nit va confirmar la seva sortida del Barça rumb el Watford de la Premier en forma de cessió, ja es va entrenar ahir amb el seu nou equip i, fins i tot, podria debutar aquest vespre en el partit de lliga contra l'Stoke City. En el seu retorn a Anglaterra lluirà el dorsal «7». És una petició expressa del nou tècnic del Watford, Javi Gracia, expreparador de l'Almeria i el Màlaga, entre d'altres, i que va ser rival del Girona a la promoció d'ascens a Primera, el 2013, que es van endur els andalusos.

Deulofeu, repescat pel Barça amb la idea de donar-li una nova oportunitat de triomfar al Camp Nou, ha tornat a quedar-se a mig camí. Mai ha acabat de convèncer Valverde ni tampoc va poder aprofitar l'oportunitat que se li va obrir quan Dembélé va caure lesionat. Amb el retorn d'aquest jugador i el fitxatge de Coutinho (Liverpool) se li tancaven definitivament les portes. El Barça havia posat el seu preu en 20 milions d'euros. Cap club els va voler pagar per un traspàs però en canvi sí que es va poder arribar a una entesa per cedir-lo al Watford, desè classificat de la Premier.

Els anglesos s'han de fer càrrec, íntegrament, del salari del jugador, i abonaran al Barça una quantitat propera al milió d'euros pel prèstec. Deulofeu ja es va entrenar ahir amb els seus nous companys i podria fer el seu debut, aquest vespre, en el duel de la Premier League contra l'Stoke City.

Gerard Deulofeu, amb 23 anys, marxa al seu cinquè equip sense que s'hagi acabat de consolidar en cap. I això que havia sigut la joia del planter, el futbolista que més comentaris i elogis havia recollit segurament des de la irrupció de Messi. A banda del Barça ha estat cedit a l'Everton, el Sevilla, i el Milan.

Amb la marxa de Luis Enrique i l'arribada de Valverde, el Barça el va repescar. Però el temps ha passat sense que aprofités l'oportunitat i ha hagut de tornar a sortir en forma de cessió.