Alejandro Valverde (Movistar) es va imposar ahir en la segona etapa de la Volta a Catalunya, disputada entre Mataró i Valls sobre 175,6 quilòmetres, en imposar-se en un esprint llarg i ràpid sobre Daril Impey (Mitchelton-Scott) i Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe) i posar-se de nou, per primera vegada en aquesta 98a edició, el mallot de líder de la general.

Hi va haver diversos intents de fuga, amb un trio espanyol format per Antonio Molina (Caixa Rural-RGA), Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias) i Igor Merino (Burgos-BH) que ho va provar de lluny i al qual es va unir Andrey Grivko (Astana ) a falta de 60 quilòmetres per a la meta, però van ser neutralitzats a manca de 44. Després van anar saltant homes com Cyril Barthe (Euskadi-Murias) o Jérémy Maison (Fortuneo), sense sort.

Aquest dimecres es disputarà l'etapa reina de la Volta, amb tres ports de primera (Bracons, Oix i Rocabruna) i l'arribada a Camprodon. L'organització va determinar anul·lar l'ascens a Vallter 2000 per les previsions de mal temps que hi ha.