Bayern Múnich i Reial Madrid, grans favorits al títol de la Lliga de Campions, creuen novament els seus camins en el clàssic més repetit del futbol europeu, que aconsegueix les seves 'noces de plata', en un duel apassionant a l'Allianz Arena, que va conquistar l'equip de Zinedine Zidane en els seus èxits recents.

El Reial Madrid ha aconseguit que el Bayern passi de ser bèstia negra a un repte sempre superat, amb cinc triomfs seguits en els últims precedents. Sempre amb la figura de Cristiano Ronaldo per sobre de tots, autor de set gols en els seus tres últims partits davant l'equip alemany. El portuguès és el referent al qual s'agafa el madridisme després que hagi batut tots els rècords golejadors després de marcar en tots els partits de la present edició i arribar a un total de dotze consecutius. Amb 15 dianes està a dos d'un registre que ell mateix va marcar. Amb la fam de superar-se sempre.

Els de Zidane, que han guanyat totes les eliminatòries de Lliga de Campions des que va arribar al càrrec, marquen un nou registre amb la seva vuitena semifinal consecutiva. L'únic club capaç de mantenir la corona dues edicions i vencedor de tres de les quatre Lligues de Campions, plasma un domini de la competició de major prestigi i una motivació especial per als seus jugadors. La màgia de la 'Champions' modifica el panorama d'una temporada que serà per a l'oblit si no alça el títol, amb la Lliga tirada abans de marxar de vacances nadalenques i eliminats de Copa del Rei pel Leganés.

Èxit rotund i històric amb la tercera Copa d'Europa consecutiva o fracàs sense apel·latius. No hi ha terme mig aquest curs per a un Reial Madrid que s'ha acostumat a jugar-se tot a una carta i treure el millor del seu nivell. Ho va fer per frenar la fam de glòria del PSG en vuitens i patint a quarts després de l'exhibició de Torí, però amb una inesperada debilitat al Santiago Bernabéu on li van igualar els seus tres gols d'avantatge i només un penal en el minut 93, sobre Lucas Vázquez, li va salvar de la desfeta.

En aquests partits de màxima tensió a Zidane no li va tremolar el pols a l'hora de prendre decisions. La BBC va passar de ser insubstituïble a prescindible. Gareth Bale s'ha convertit en suplent habitual, amb paper testimonial en pocs minuts davant PSG i Juventus, i Karim Benzema sota sospita. La fe cega del seu entrenador comença a desaparèixer i davant el Bayern necessita marcar. Nou gols en tota una temporada sent el 9 del Reial Madrid el sentència, per molt que Cristiano marqui el que ell no fa.

La seva presència en l'equip titular és el gran dubte de Zidane. Ha de decidir, l'Allianz serà l'escenari on arribarà el gol desitjat de Benzema, que tant defensa en cada compareixença convençut que arribarà i serà important, o el moment d'apostar per jugadors que donen un extra en les ajudes defensives i afegeixen verticalitat al contraatac com Marco Asensio o Lucas Vázquez. Han estat els dos agitadors que quan han tingut continuïtat han canviat la cara al Reial Madrid.

La resta de l'onze està més que definit amb deu jugadors fixos en les grans cites entre els quals s'ha guanyat estar Isco Alarcón. Keylor Navas afrontarà el repte de no encaixar en un imponent Allianz Arena, la defensa que buscarà mantenir-se en peu davant les onades d'atacs del Bayern serà la de luxe amb Carvajal i Marcelo als laterals més Varane i un Sergio Ramos que torna després de mostrar la importància del seu lideratge en la seva absència en la tornada de quarts davant el Juventus. Casemiro, Kroos i Modric intentaran imposar-se en la batalla de la medul·lar i Cristiano estendre la seva ratxa golejadora.

El Bayern arriba al duel d'anada de semifinals en un excel·lent moment de forma, amb la Bundesliga ja sentenciada i després haver-se classificat per a la final de la Copa d'Alemanya amb una contundent golejada a domicili davant el Bayer Leverkusen (2-6). S'agafa al seu poder intimidatori a l'Allianz, encara que el Reial Madrid es va exhibir en les seves dues últimes visites amb l'inoblidable 0-4 al Pep Guardiola i el 1-2 dels últims quarts.

L'alineació per la qual Heynckes apostarà per enfrontar-se al Reial Madrid, s'assemblarà molt a la que va fer servir davant el Leverkusen. El seu dubte radica en la defensa, amb Jerome Boateng i Mats Hummels al centre, i Joshua Kimmich al lateral dret és a l'esquerra on té el problema. David Alaba arrossega un problema musculars i fins a última hora no es decidirà si juga. Si no està en condicions, l'alternativa seria un jugador que canviaria de banda, el brasiler Rafinha, per davant d'un Bernat que no compta amb la confiança del seu entrenador.

Amb Heynckes Javi Martínez ha tornat a la seva posició natural al migcamp i és pràcticament inamovible. Contra el Leverkusen al seu costat va estar Thiago Alcántara mentre que James Rodríguez va començar el partit a la banqueta. La gran decisió del tècnic serà triar entre James i Thiago. Si juguessin tots dos, avançant James la seva posició, el sacrificat en aquest cas seria el veterà Arjen Robben.

Alineacions probables

Bayern: Ulreich; Kimmich, Boateng, Hummels, Rafinha o Alaba; Javi Martínez, James; Robben, Müller, Ribery; i Lewandowski.

Real Madrid: Keylor Navas; Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric, Isco; Asensio o Benzema y Cristiano Ronaldo.

Árbitro: Bjorn Kuipers (Holanda).

Estadio: Allianz Arena.

Hora: 20:45