L'actual líder del Mundial de Fórmula 1, l'alemany Sebastian Vettel (Ferrar), va tornar a demostrar el seu bon moment de forma personal i també el del seu vehicle amb la pole position al Gran Premi d'Azerbaidjan. Justament, la seva tercera de la temporada. Va acabar la qualificació per davant del britànic Lewis Hamilton (Mercedes, mentre que els espanyols Carlos Sainz (Renault) i Fernando Alonso (McLaren) arrencaran la prova de Bakú des de la novena i tretzena posició de la graella de sortida, respectivament.

Sainz, que va tornar a accedir a la Q3, va tancar la sessió de qualificació en desena posició, però el canvi a la caixa de canvis i la corresponent sanció al seu company d'equip, l'alemany Nico Hulkenberg, el van fer pujar fins al novè lloc final. Per la seva part, Fernando Alonso, com ja li ha passat en anteriors Grans Premis (com també ha viscut el seu company, Stoffel Vandorrne, que es va quedar a la Q1), no va ser capaç de superar la Q3, per la qual cosa haurà de remuntar des de la tretzena posició fins a intentar sumar algun punt. Quelcom que, precisament, sí que ha aconseguit en les anteriors cites. Tot plegat, mentre espera les desitjades millores de potència del seu vehicle, l'MCL-33. «No ens hem preparat massa bé les voltes a la Q2, però de totes maneres crec que aquest és el nivell que tenim a dia d'avui. Un altre cop soc tretzè i ja van tres curses seguides que estic així. Tot i que després arriben els diumenges i acabem sumant punts. Tant de bo en aquesta cursa torni a passar el mateix», va declarar un Fernando Alonso d'allò més resignat un cop enllestida la ronda de qualificació.

Després de tres proves en el present Mundial (Australia, Bahrain i la Xina), l'alemany Sebastian Vettel encapçala la classificació general de pilots amb 54 punts. En té 9 més que el britànic Lewis Hamilton, mentre que en tercer lloc hi ha el finès Valtteri Bottas. Quart és l'australià Daniel Ricciardo i cinquè el també finès Kimi Raikkonen, tot un veterà. La cursa d'avui pel traçat de Bakú començarà a partir de les 14.10 hores.