Jornada frenètica la que viu avui el Mundial de Rússia, només dos dies després de la seva estrena. Fins a quatre partits en una sola jornada. A banda de l'Argentina-Islàndia, amb totes les mirades sobre Leo Messi, bona part de l'expectació també se l'emporta França. El combinat que entrena Didier Deschamps, campió el 1998 a la gespa, és un dels candidats al títol final i compta amb un dels tridents més perillosos del torneig: el que formen Mbappé, Dembélé i Griezmann. El seu rival d'avui al Kazan Arena serà Austràlia. Previsiblament, l'equip més feble del grup. L'actual subcampiona europea s'enfrontarà a un equip que compta a les seves files amb el veterà Tim Cahill. Un futbolista que, als seus 38 anys, està a només un gol d'igualar el rècord que ostenten Pelé i Klose, capaços de marcar en quatre Mundials consecutius. El partit començarà a les 12 del migdia.

Hores més tard, es completarà el grup C. Al Mordovia Arena es veuran les cares Dinamarca i Perú. Un duel en què totes dues seleccions buscaran els tres punts que els aportin confiança de cara a la resta d'enfrontaments de la primera fase i els deixi amb un cert avantatge per atrapar els vuitens de final. Els danesos intentaran aprofitar el gran moment de forma que viu la seva principal estrella, Christian Eriksen. El migcampista del Tottenham és el far i un dels futbolistes més resolutius i prometedors ja no del seu equip, sinó de tot el torneig. Més convuls arriba el Perú; fa 14 partits que no perd, però l'estat físic de Paolo Guerrero, el seu davanter de referència, ha encès totes les alarmes fins al punt que va estar a un pas de perdre's el campionat.

Al vespre, la selecció de Croàcia, comandada al mig del camp per Modric i Rakitic, intentarà fer un pas en ferm a l'estadi de Kaliningrad (20.00 hores) en el seu debut al Mundial. El conjunt balcànic és favorit ja no només contra Nigèria, el seu rival d'avui, sinó també per classificar-se per als vuitens de final. L'equip africà, però, no llança la tovallola. Ha estat l'únic combinat del seu continent que fins a tres vegades ha estat capaç de superar la primera fase i no descarten que a Rússia arribi la quarta.