Passejar amb la família, la parella o un amic pels Aiguamolls de l'Empordà pedalejant al mateix temps en una bicicleta. Això és el que ofereix Sport Different, una empresa especialitzada en material innovador d'esport, que també organitza recorreguts sobre rodes. Des de fa poc, ha creat dues rutes amb tàndem a Girona: una pels Aiguamolls de l'Empordà i l'altra per la Garrotxa. En totes dues, els assistents van acompanyats sempre per un guia dels respectius Parcs Naturals proporcionat per l'empresa. El preu de les rutes és de 14 euros i inclou el lloguer del tàndem, el casc, el guia i una assegurança.

La ruta dels Aiguamolls comença al davant del Pich & Putt de Castelló d'Empúries i a partir d'allà s'inicia l'excursió, que té una durada aproximada de dues hores, per tot el parc. Encara que pugui semblar molta estona, es tracta de rutes pensades per a tots els públics, tan aquesta com la de la Garrotxa. Això sí, des de l'empresa s'aconsella portar aigua i roba còmoda. El Parc Natural dels Aiguamolls és una reserva natural on es pot trobar una gran varietat d'aus migratòries, que atravessen el nostre país cada any. A banda del parc, també es visitarà el riu Muga i la seva desembocadura al Mediterrani.

Pedalant entre els volcans

La ruta de la Garrotxa surt de l'aparcament del volcà de Santa Margarida i fa una visita per tota aquesta zona de volcans i de natura. Primer de tot es visita l'emblemàtica Fageda d'en Jordà, per tot seguit continuar passejant per tota la zona volcànica. La ruta, a més, passa pel Cruscat, el volcà més jove de la Península Ibèrica, amb 11.500 anys. En els dos casos, sempre és obligatori fer la reserva prèvia.

L'empresa, finalment, també ofereix rutes a mida en bicicleta de muntanya i de carretera entre la zona del Pirineu de Girona i la Costa Brava, adaptades a les necessitats dels clients tant a nivell físic com de durada (dies o hores).