La Colla Gegantera de Blanes celebra enguany el 20è aniversari i per culminar els actes festius organitza per demà la tradicional trobada de colles geganteres. La jornada festiva reunirà uns 350 participants i hi haurà diverses novetats, entre elles la participació dels Manaies de Blanes i un concurs de "fal·leres".

La trobada aplegarà uns 350 participants, entre grallers, caps grossos, gegantons i gegants. Organitzada amb el suport del departament de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Blanes, l'esdeveniment s'encetarà a partir de les sis de la tarda amb la plantada dels gegants que es farà al passeig de Cortils i Vieta, a tocar del carrer Ample.

Una hora més tard començarà la tradicional cercavila que durant tots aquests anys sempre ha caracteritzat la trobada, i que enguany presenta una destacada novetat. I és que, a banda de les diverses colles geganteres que participen, els qui aquest 2012 obriran la cercavila seran els Manaies de Blanes. En la trobada participaran fins a set colles geganteres de les poblacions de Llagostera, Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Bescanó, Palafolls, Lloret de Mar i Santa Coloma de Farners. Completaran la cercavila els gegantons de l'Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes.

Pel que fa al recorregut de la cercavila, aquesta transcorrerà pels carrers Ample, Raval i Muralla, i continuarà pel passeig Cortils i Vieta fins arribar al monument a la sardana, al Banc dels Músics. Abans, però, els participants faran una parada per reposar forces a l'alçada del carrer Raval, a tocar amb la plaça Verge Maria.

Serà al Banc dels Músics on les colles oferiran els balls de gegant així com el Ball dels Vescomtes amb els dos gegants de la colla local: en Gastó i na Caterina. Tot seguit hi haurà diversos torns de parlaments i el lliurament d'obsequis a les colles participants, així com dels premis de l'11è Concurs Infantil de Dibuix "Gegants de Blanes" que es va fer coincidint amb la Festa Major de Santa Anna.