Blanes ja ho té tot a punt per allotjar diumenge la prova esportiva més veterana de la localitat: la 72a Travessia Popular del Port de Blanes. Les inscripcions per participar-hi es poden fer fins el dia 14 a la Ciutat Esportiva (de vuit del matí a deu de la nit), així com el mateix dia de la prova.

Per segon any consecutiu, tots els participants rebran un casquet de bany amb un número per identificar-los. L'activitat està limitada a 400 persones i el preu d'inscripció és de 4 euros. La participació està oberta a tothom -estigui o no federat- i el recorregut és d'uns 900 metres, aproximadament.

La sortida es farà a les deu del matí des de la platja del centre, a tocar de Sa Palomera, i s'acabarà a la platja petita del port. A més, els nedadors comptaran amb el suport de diverses embarcacions que faran el seguiment durant tota la prova, per si de cas necessiten ajuda o atenció sanitària.

Els nedadors podran ser de totes les edats, i hi haurà dues categories: Open Masculí i Open Femení. Així doncs, es lliurarà un trofeu als tres primers classificats de les dues categories, els primers locals en masculí i femení i al més gran i el més petit en masculí i femení. A més, tots els particiapnts rebran la medalla de record que tradicionalment lliura a peu de platja l'alcalde, Josep Marigó.