La Fundació per a la Creativació i la biblioteca Carles Rahola organitzen aquesta tarda un taller obert i gratuït per a famílies amb l'objectiu que infants de vuit a dotze anys descobreixin quins són els seus talents. El taller, que es farà a la mateixa biblioteca, consistirà en una dinàmica on els participants es qüestionin quins són els seus interessos i les seves habilitats, arribant a concloure quin és el seu talent i quines activitats poden realitzar, en família, per exercitar-lo.

Els talents determinats pels organitzadors parteixen de la base de la teoria de les «intel·ligències múltiples» de Howard Garner, un prestigiós psicòleg americà que va qüestionar la noció tradicional d'intel·ligència tot afirmant que l'ésser humà no té una sola capacitat que es pugui anomenar amb aquest terme, sinó que conté «intel·ligències múltiples». Segons Garner, cada persona té més desenvolupada una d'aquestes àrees, per la qual cosa l'aprenentatge ha de mirar de promocionar les aptituds naturals i compensar les mancances en altres camps amb estratègies adaptatives.

La Fundació per a la Creativació ja realitza diverses activitats en aquest sentit, la majoria encarades a l'àmbit escolar i basades majoritàriament en la pràctica de la creativitat pers resoldre els reptes i la descoberta del propi talent personal.