Què comporta l'aposta pel Festival Singlot en el marc de Sant Feliu de Guíxols i el festival de la Porta Ferrada?

És un espai on es poden veure diferents tipus d'humor, on hi ha moltes coses a fer: jornades professionals, conferències, classes magistrals, vénen els de Teatro del Barrio... A més, Marc Martínez presenta el seu nou treball, que es diu MalMartínez. Humor y ostias, que segurament és un humor molt salvatge, com és el Marc. Hi ha la possibilitat de fer-ho tot, fins i tot lliurarem per primer cop el premi Singlot a Leo Bassi. Jo estic encantadíssim que hi sigui, perquè és el bufó número 1 del món.

La segona edició és la més complicada, perquè cal consolidar-se. Els fa respecte?

A mi molt, perquè estic a dins. Després de la primera edició, quan es va començar a teixir el que seria el segon any, que et proposin formar part d'un elenc amb un munt d'actors i propostes teatrals és una responsabilitat molt alta. Hi ha un risc que això no es consolidi, i hi hauria una part de culpabilitat que seria nostra. Però jo estic convençut que això anirà de cine, com va anar l'any passat, que va ser sensacional. Els primers anys sempre són complicats, són els anys de creació i construir. Nosaltres hem de posar la segona totxana de l'edifici que serà el Singlot Festival d'aquí a 20 anys. És una responsabilitat alta.

I més en un espai, com la Costa Brava, amb tants festivals per metre quadrat.

Sí, però la nostra voluntat és ser el festival de referència de l'humor a Catalunya i Espanya. I al capdavant hi ha la direcció de l'Andreu Buenafuente, que no el descobrirem ara. Jo sempre dic que és el millor monologuista i el millor presentador que té el país. És anar amb un cavall guanyador, malgrat coses que han passat. Tots hem viscut el tema de la crisi, és molt complicat, i l'Andreu ha aguantat com un valent enmig de la tempesta perfecta. I aquí el tenim, fent coses noves, com és el cas del Singlot Festival.