«S'ha de ser molt valent per enfrontar-se als clàssics i, sobretot, negociar amb ells». Aquesta és la frase que va deixar anar Martirio en tastar el menú que Jordi Jacas havia preparat per acompanyar la seva actuació al Gastromusical del Molí de l'Escala. I és que aquest és el punt en comú que tenen el cuiner i la cantant, que divendres es van atrevir a revisitar clàssics, cadascú a la seva manera. A més, el concert va ser especial per a Martirio, que va estar acompanyada a la guitarra del seu fill, Raúl Rodríguez, que publicarà un nou disc, La raíz eléctrica, el proper 22 de setembre.

Vestida amb la seva inevitable peineta i les ulleres de sol, Martirio va oferir un repertori ple de clàssics de la copla, el bolero i altres gèneres, passant-los sempre pel sedàs de la seva particular mirada. D'aquesta manera, es va posar el públic a la butxaca amb peces com Madurito, Las 1000 calorías, María La Portuguesa i, ja en el tram final de l'espectacle, Quisiera amarte menos, Noches de Boda, La Bien Pagá i Compuesta y sin novio, que van aixecar grans aplaudiments. Tampoc li van faltar elogis cap al seu fill, tot assegurant que no era «només» amor de mare»: «Borda el flamenc, el rock, el jazz i altres gèneres, i ja m'agradaria a mi fer un disc com el que està preparant», va assegurar. Martirio es va confessar una «enamorada» de la Costa Brava i va prometre tornar.

Per la seva banda, el menú de Jacas va estar també farcit de clàssics reinventats: un còctel de gambes actualitzat, una espectacular sarsuela de peix i marisc i txuleta, amb un pastís Selva Negra de postres fet amb iogurt en lloc de nata.