Gairebé una trentena de municipis gironins retransmetran demà en directe la nova producció d' Il trovatore de Verdi en espais públics en el marc del programa «El Liceu a la Fresca». En aquesta ocasió, el programa ha expandit el seu àmbit territorial, de manera que es podrà veure en 165 municipis de l'Estat espanyol, 149 dels quals són a Catalunya. En aquesta ocasió, la representació estarà dedicada al recentment desaparegut exconseller Joaquim Molins.

Els municipis gironins que han decidit participar en aquesta proposta, que té com a principal objectiu popularitzar l'òpera perquè atregui més espectadors, són Alp, Bellcaire d'Empordà, Blanes, Boadella i les Escaules, Breda, Cadaqués, Caldes de Malavella, Calonge, Castellfollit de la Roca, Fontanilles, Fontcoberta, Girona, l'Escala, la Cellera de Ter, la Vall d'en Bas, Llambilles, Lloret de Mar, Madremanya, Mieres, Puigcerdà, Ribes de Freser, Riells i Viabrea, Ripoll, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter, Torroella de Montgrí i Vilobí d'Onyar.

L'any 2015 es va projectar, com a prova pilot, La traviatta a 13 poblacions catalanes. Degut a la bona acollida que va tenir, l'any passat es va retransmetre La Boheme a 121 localitats catalanes. Enguany, ha augmentat un 36,3% el nombre de municipis participants, de manera que Il trovatore de Verdi es podrà veure en pantalles gegants tant de Catalunya com de Madrid, Bilbao, Andorra, Granada, Palma de Mallorca o Las Palmas de Gran Canària, entre altres.

A més, el programa «Liceu al territori» potencia l'assistència de nous públics al Teatre amb xerrades amenes i accessibles per a nombrosos municipis de Catalunya. Aquest any hi han participat 3.125 persones, un 67% més que les 1.820 de la temporada 2015-2016.