Amb el magisteri d'Aaron Ramsey i la velocitat de Gareth Bale, Gal·les va destrossar a Rússia i va aconseguir una golejada (3-0) que la catapulta a vuitens com a sorprenent líder del grup B. Entre el migcampista de l'Arsenal i l'atacant del Reial Madrid, que ja suma tres gols en altres tants partits, han portat a la selecció gal·lesa a una instància impensable fins fa poc i han venjat a la generació anterior, que, liderada per Ryan Giggs, es va quedar sense anar al Mundial després d'una repesca amb Rússia. A la mateixa hora, Anglatera no va poder passar de l'empat contra Eslovàquia i es va haver de conformar en passar a vuitens com a segons de grup mentre que els eslovacs hauran d'esperar si són un dels millors tercers.

Gal·les no és el súmmum de la finor, però emociona. Posa a tot l'equip a disposició Aaron Ramsey i Gareth Bale i del joc dels dos viu la resta.Contra aquesta indefinida selecció russa li va sobrar per resoldre el partit i la classificació en 20 minuts, ajudats per la pèssima sortida de pilota del rival. D'aquesta manera va fallar Igor Smolnikov als 11 minuts i, amb la defensa russa sortint, Joe Allen va filtrar una bona passada a Ramsey, que no va fallar davant Igor Akinfeiev. Nou minuts després, Roman Shirokov convertir un robatori de pilota a Bale en una assistència a Neil Taylor, que sol davant el porter rus, i a la segona, va deixar pràcticament sentenciada la classificació. Ja a la segona meitat, el madridista Baler va tancar la història victòria gal·lesa.

Per la seva part, Anglaterra sortia com a clara favorita ja que mai havia perdut abans contra el conjunt eslovac. No obstant això no va poder amb el bloc defensiu del conjunt que lidera el central del Liverpool Martin Skrtel. Eslovàquia, que intentarà classificar-se entre els quatre millors tercers, amb prou feines va inquietar Hart. Roy Hodgson va cedir davant el clam de l'afició i va incloure en l'onze inicial a Vardy i Sturridge en atac. Però, amb Wayne Rooney d'entrada a la banqueta, els anglesos no van ser capaços de fer cap gol i va acabar firmat un empat molt decebedor.