Itàlia proposa aquesta tarda un repte de màxima pressió per a Espanya, davant els dubtes de la seva derrota contra Croàcia, i envers el fracàs que suposaria una eliminació a vuitens de final i contra la referència defensiva del torneig, en la reedició de l'última final europea i en un competitiu i potent duel d'estils.

El futbol ofensiu de la selecció espanyola contra l'estructura defensiva més consistent del campionat en les tres primeres jornades. Un equip preparat per guanyar des de la possessió de la pilota, des de la precisió, la seva qualitat al mig del camp o des de les pujades per les bandes contra un bloc compacte, que enfoca els seus duels al domini de les dues àrees, la seva, impenetrable, i la contrària, amb màxima precisió.

Per al partit, Vicente del Bosque possiblement repeteixi alineació, com ha fet en les tres primeres jornades, tot i la derrota amb Croàcia. S'hi mantindria Nolito segons les últimes proves, encara que amb opcions per a Pedro al cas que el seleccionador inclogui algun mínim i inesperat retoc en el seu onze. La resta són fixos, amb David de Gea afermat a la porteria per tercer duel seguit, amb Juanfran, Piqué, Sergio Ramos i Jordi Alba a la defensa, amb Busquets, Andrés Iniesta i Cesc Fàbregas al mig del camp, amb David Silva en una banda i amb Álvaro Morata a dalt, davanter que ja ha anotat tres gols.

Per part del combinat italià, Marco Parolo i Emanuele Giacherini escortaran De Rossi al mig del camp. Davant la baixa de Candreva, Florenzi serà el seu substitut per la dreta. A l'esquerra, es manté el dubte de si jugarà De Sciglio o Darmian. Pellé i Éder seran la parella atacant dels italians.