Prop de quaranta dissenyadors i marques desfilaran en la 20a edició de la 080 Barcelona Fashion, que se celebrarà del 26 al 30 de juny al recinte Modernista de Sant Pau, una localització que ja va escollir el 2014, ara completament restaurada. L'organització va confirmar ahir que un total de 37 marques i dissenyadors desfilaran en aquesta edició, en la qual debutaran els emergents Mietis, Jnorig, Colmillo de Morsa i AMT, així com les dissenyadores Maria Roch, amb una col·lecció per a dona, i Elena Estaun, amb propostes per a home i dona.

Com és habitual en les edicions d'estiu, la 080 comptarà amb la presència de firmes dedicades a la moda de bany com Red Point, Como un Pez en el Agua o Guillermina Baeza. A més, les marques Boboli, TCN, Escorpion i Custo Barcelona tornaran a apostar per propostes ready to buy i les seves col·leccions es podran comprar immediatament després de la desfilada. Aquesta opció ja es va posar en marxa, amb una notable resposta per part dels assistents, en l'edició passada.

Antonio Miró, Aubergin, Brain & Beast, Daniel Rosa, ÉS Collection, Krizia Robustella, Lebor Gabala, Little Creative Factory, Lloa By Lidia Aguilera, Lola Casademunt, Miquel Suay, Miriam Ponsa, Naulover, Oscarleon, Pablo Erroz, Pilar del Campo, Punto Blanco, Torras, Txell Miras i Wom&Now completen el calendari de desfilades d'aquesta edició de la 080 Barcelona.

La desfilada de Custo Barcelona, una de les més esperades en cada edició de la setmana de la moda barcelonina, se celebrarà el dimecres 28 de juny i s'inclourà dins de les 080 Barcelona Fashion Nights, un espai de programació especial que s'ha introduït amb motiu de la celebració de la 20a edició de la passarel·la. Així, després de cada jornada de desfilades s'han programat presentacions de marques, actuacions i concerts que també tindran com a escenari el Recinte Modernista de Sant Pau.

El 080 Barcelona Fashion és el certamen de moda que impulsa la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM). Amb aquesta iniciativa, es vol posar en valor dos importants actius: d'una banda, la tradició de la indústria tèxtil a Catalunya i, de l'altra, el prestigi de Catalunya, i sobretot de la capital, Barcelona, com a pol de talent del disseny i de la moda.