Jandro viu la seva quarta temporada al Girona. Té 34 anys (a finals de febrer en farà 35) i a l'estiu va renovar per dues campanyes més. Amb una qualitat tècnica indiscutible, quan ell està bé l'equip ho nota sempre en positiu. Després de les emocions de la temporada passada, a tocar de l'ascens a Primera, al Girona se li torna a presentar un any lluitant per evitar el descens. I el migcampista asturià sap que ha de ser un dels líders que ajudi a assolir aquest objectiu.

En l'últim mes el Girona ha estrenat director esportiu (Oriol Alsina), entrenador (Javi López) i president (Francesc Rebled). Com ha paït el vestidor tants canvis en tant poc temps?

Nosaltres estem al marge de tot allò que estigui fora de l'àmbit futbolístic, o sigui que a banda del canvi d'entrenador, la resta no ens ha d'afectar en cap sentit. Esclar que quan hi ha un canvi a la banqueta és perquè hi ha alguna cosa que no funciona i ara el que hem de fer és esperar que es pugui corregir la situació.

Com els va amb Javi López?

Jo ja el coneixia de Tarragona, sé com treballa i què li agrada. De moment les sensacions són bones. No vam tenir gaire de temps de preparar amb ell el partit al camp del Mallorca (2-0) perquè amb prou feines hi vam fer un parell de sessions, però aquesta setmana ja estem plenament centrats en la feina, a conèixer les seves idees i a preparar la visita del Ponferradina.

Des de fora s'insisteix en la falta de davanters però López va dir en la seva presentació que la reacció de l'equip s'ha d'aconseguir a partir de la defensa.

Al final tant defensar com atacar és una feina de tot l'equip. Està clar que a dalt els que més gols fan són els davanters, però si des de darrere no els facilitem pilotes ni bones passades ho tenen més complicat. I de la mateixa manera passa a l'hora de defensar. Tot és una qüestió d'equip i hem de començar a construir, des de la defensa, el bloc. Entre tots hem de col·laborar a encaixar menys gols i a marcar-ne més.

Li ha demanat alguna cosa concreta el nou tècnic?

No, no m'ha dit res. En general ha explicat quins conceptes vol que apliquem els jugadors que ens movem per la meva zona, però a mi en particular no m'ha demanat res en contret.

El 2013, l'any que passarà a la història per haver estat el Girona més a prop de Primera que mai, es va tancar, contradictòriament, amb l'equip en zona de descens. Com ho viu el vestidor?

Sí, és una llàstima, però hem de tenir clar que vivim una situació molt diferent a la de la temporada passada. El futbol és així. El curs anterior tot va venir rodat, i ara l'únic que podem fer és aixecar-nos, mirar cap endavant i guanyar el primer partit que tenim, que és diumenge contra el Ponferradina. Si sumem els tres punts aquest cap de setmana estic segur que sortirem del descens i, amb la igualtat que hi ha aquest any a la lliga, podem pujar bastants llocs en la classificació. I moralment és el que ara ens fa falta.

Veure's un altre cop enfangats en el patiment de no baixar de categoria els produeix neguit?

Nosaltres la temporada passada ja la tenim oblidada, per molt que per a l'afició sigui recordada durant anys. Sabem que estem en una situació complicada perquè a ningú li agrada veure's en la zona de descens. Però queda molt, tot està molt ajustat i, repeteixo, guanyant diumenge sortirem dels quatre darrers llocs i ho veurem tot d'una altra manera.

El Ponferradina no els ho posarà fàcil, tot i que és veritat que si guanyen, el Girona es posarà a només dos punts de l'actual novè classificat.

Tenen bons jugadors i un bon entrenador, però nosaltres hem d'anar a guanyar amb el nostre estil de joc. Aquesta temporada ja els hem guanyat una vegada, a la Copa (2-1), però aquell partit no és una referència perquè són dues competicions diferents i les alineacions també ho seran, probablement.

Què demana al 2014?

El més important és salut per a tothom i, esportivament, guanyar el major nombre de partits i no patir per la permanència a Segona divisió.

I fitxatges?

Tenim una plantilla molt bona en qualitat però potser sí que és cert que en quantitat falta alguna cosa. Però jo no demano res en aquest sentit. Només que els que hi som donem el màxim en cada partit. Si vénen reforços, perfecte, però si no, hem de tirar amb el que tenim, i estem capacitats per fer-ho, n'estic convençut.

Diumenge els tres punts són vitals però el partit coincideix amb la tarda de les cavalcades de Reis i això pot afectar una assistència que aquest any ja ha anat molt de baixa. Perceben els jugadors que l'afició està decaiguda?

Ens agradaria que vingúes més gent, esclar, però tal com estem és difícil demanar a la gent que vingui al camp perquè nosaltres tampoc els estem donant gaire. Ens agradaria que l'afició s'animés, l'equip es mereix un vot de confiança, i estaria bé notar l'escalf de la grada en cada partit.

A Mallorca va fallar un penal. El xutarà vostè si contra el Ponferradina en xiulen un al Girona?

Jo segueixo amb confiança, però a l'equip hi ha d'altra gent que també els pot tirar, com ara Felipe. No ho sé, parlarem amb els que siguem al camp, amb el míster... però per a mi cap problema, estic preparat per tornar-ne a llançar un, si fa falta.