Durant l'estiu, el director esportiu del Girona Quique Cárcel va confeccionar una plantilla llarga i amb posicions doblades amb futbolistes reconeguts a la categoria per evitar haver de patir en cas de lesions o sancions en moments importants. El que es coneix popularment en futbol com «fons d'armari» i el que els tècnics anomenen «competència en totes les posicions». No obstant això i com si d'una malastrugança es tractés les lesions estan martiritzant el Girona en aquest primer tram de competició. Ahir mateix es van conèixer els diagnòstics de les lesions de Juanpe Ramírez i Fran Sandaza, els quals hauran d'estar de baixa un mes com a mínim.?En el cas del canari, que té una costella enfonsada, la seva absència es podria perllongar fins a vuit setmanes, la qual cosa faria que pràcticament hagués dit adéu al 2016. Juanpe té un enfonsament del sisè arc costal esquerre fruit de la topada que es va fer durant l'entrenament de dijous amb Pedro Alcalá. Es tracta d'una lesió delicada i que vol repòs fins a la recuperació total. Per aquest motiu, és probable que els tècnics no vulguin forçar el canari a mitjans de desembre contra el Nàstic (dia 17 o, 18), la qual cosa l'envia ja al 2017, en el retorn a la competició després de l'aturada per les vacances de Nadal.

Indiscutible per a Machín fins diumenge passat, en què ja no va poder jugar contra el Numància, La baixa de Juanpe deixa de nou la defensa en quadre fins a Nadal. El tècnic sorià va inventar-se Rubén Alcaraz com a central diumenge passat davant el Numància i el barceloní va complir amb prou nota davant un rival inofensiu. Sense Juanpe, Richy, Mas ni tampoc Kiko Olivas -el qual segueix evolucionant de la seva lesió als lligaments del turmell sense un termini exacte per a la seva alta-, Machín ha vist com, almenys, recuperava aquesta setmana Pablo Marí. El central valencià ha deixat enrere una lesió muscular que l'ha tingut fora de combat tres setmanes i, amb l'alta mèdica sota el braç, ja treballa amb el grup. Marí, inèdit fins ara a la Lliga, pot passar de no entrar a les convocatòries a ser titular indiscutible si Machín hi aposta. La lògica indica que Marí hauria de ser titular dissabte contra el Tenerife, malgrat que Alcaraz signés un altre bon partit diumenge passat. I és que el tècnic se sol estimar més no remoure gaire els jugadors de les seves posicions habituals i, a més més, el fet de ser esquerrà dóna més números a Marí per ocupar el lloc de central per aquest cantó.

Sigui com sigui, Alcaraz ha demostrat que és una opció més que vàlida per actuar a l'eix de la defensa quan faci falta. A l'espera de l'evolució de Kiko Olivas, l'ex de l'Hospitalet serà el primer recanvi en defensa ja que Richy i Mas encara en tenen per temps per estar en condicions de jugar. L'altra possiblitat que té Machín és la del saltenc Marc Carbó. El jugador del Peralada, com Alcaraz, és migcampista però el tècnic sorià el sol utilitzar als entrenaments com a central. Contra el Numància va tenir el premi de debutar amb el primer equip, això sí, com a migcampista.

A banda de Marí, Machín també recupera aquesta setmana Felipe i possiblement Eloi Amagat. La reintegració del gironí a la feina, tot i això, podria ser més gradual que la de Felipe i Marí que ja havien estat força dies treballant a un bon ritme abans de rebre l'alta definitiva. Mentrestant, caldrà veure en quin estat es troba Aday i si està en condicions de jugar dissabte.