Oficial: El Girona jugarà la Champions a Montilivi

El club confirma que els partits europeus es disputaran a l'estadi amb l'aforament reduït sense les grades retràctils

S'invertiran entre 600.000 i un milió d'euros en millores per complir els requisits de la UEFA, que dona el vistiplau a les reformes

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

«El Girona, a Girona». Era la gran demanda de l’afició i, de fet, era totalment lícita. Míchel i els seus jugadors han brindat un moment únic per a la província amb la classificació històrica a la Champions, el qual tothom ha de poder gaudir. És per això que, entenent-ho, el Girona ha treballat amb la idea de jugar els partits europeus a Montilivi. Sempre ha estat la prioritat, encara que les limitacions que té l’estadi, i l’afegit d’haver d’inhabilitar les grades retràctils -perquè la UEFA les prohibeix- reduint l’aforament al voltant de les 9.000 persones i uns 6.500 abonats, han provocat que l’entitat blanc-i-vermella busqués i valorés en els darrers mesos totes les alternatives possibles -inclosa l’opció de traslladar-se a Montjuïc en els partits com a local-. Després de dies de controvèrsia, en què s’han pogut copsar diferents posicionaments, el club ha fet oficial aquesta tarda que l’equip de Míchel jugarà la Champions a Montilivi.

L’entitat blanc-i-vermella ha informat que ha rebut el vistiplau de la UEFA per dur a terme les reformes necessàries per condiconar Montilivi d’acord amb les exigències que imposa el mateix organisme per poder competir a la màxima competició europea. En el mateix comunicat, el Girona ha afegit que això li suposarà una «important inversió econòmica» que oscil·la entre els 600.000 i el milió d’euros.

Tenint en compte que s’hauran de descomptar seients per als diferents compromisos de la UEFA, que s’haurà d’ampliar el paquet que correspon als seguidors rivals -reservant un 5% de la capacitat total de l’estadi en una àrea segregada per als espectadors visitants, segons l’article 17 del reglament de la UEFA- i que s’haurà d’ampliar la zona VIP, quedaran aproximadament 6.500 localitats disponibles per als abonats del Girona. El club ha explicat que pròximament donarà més detalls sobre els preus i el procediment per tramitar la compra de les entrades per als partits de Champions. En aquest cas, serà com a la Copa del Rei i els partits europeus no estaran inclosos en l’abonament -és exclusiu per als partits de LaLiga EA Sports-.

Encara falta conèixer quines reformes es faran a Montilivi, però ja se sap que s’haurà d’adaptar sí o sí una sala de premsa amb capacitat per a 100 periodistes (ara mateix pot acollir-ne per una trentena) i reubicar fora de la graderia provisional els 60 pupitres -se n’hauran d’afegir- que hi ha destinats per a premsa escrita i ràdios a la grada supletòria de Preferent. A més a més, s’haurà d’instal·lar una zona hospitality VIP per a la UEFA, ampliar les cabines de televisió i dotar la instal·lació de tres sales de treball diferents per a periodistes, fotògrafs i els treballadors de la UEFA. Una opció que planteja el Girona com a solució a l’operativa del partit podria ser cedir les oficines del propi club per guanyar espai a l’estadi.

Pèrdua econòmica

El valor sentimental que té jugar la Champions a Montilivi ha estat més fort que l’econòmic, tenint en compte les pèrdues -s’estima que es deixaran d’ingressar uns 5 milions d’euros- que tindrà el club per quedar-se a Girona.

Jugar a la ciutat implica invertir entre 600.000 i 1 milió d’euros, tenir menys abonats i no poder vendre entrades, mentre que anant a Barcelona no s’hauria d’haver fet cap inversió i, exceptuant el servei d’autobús de Girona a Barcelona, s’haurien guanyat més beneficis.

El Girona, però, ha preferit mantenir el seu arrelament amb el territori per gaudir entre tots els gironins i gironines d’una temporada tant o més excepcional que la present.