Liverpool, Arsenal, Inter o PSG ja esperen el Girona

Míchel demana jugar a Anfield Road per complir un somni de quan jugava al Rayo

Els gironins seran el quinzè equip de la Lliga que disputa la màxima competició continental

Les imatges del Girona - Barça

Marc Brugués

Marc Brugués

La fam d’aquest Girona 2023-24 és inacabable. La història va començar una tarda calorosa d’agost a Sant Sebastià amb un empat a un a Anoeta. Ben poca gent coneixia Dovbyk, autor del primer gol de la temporada i Savinho era un meló per obrir per als aficionats. El Girona venia de quedar-se a les portes de la Conference i, malgrat que els més optimistes somiaven repetir aspiracions europees, ben pocs ho veien factible, però sí, ho era. A còpia d’un futbol que enamora i d’una confiança sense límits, el Girona ha anat guanyant partits i trencant rècords fins a plantar-se, no ja a la Conference, sinó a la Champions League. Sí, sí, a la Lliga de Campions directe sense haver passat abans per cap altra competició continental. Un rècord inèdit al futbol espanyol i que converteix el Girona en el quinzè club de la Lliga que participa a la Champions. Els de Míchel agafaran el relleu del Màlaga, l’últim equip que s’hi va estrenar i que hi va jugar per primer i únic cop el 2012. Ahir, al final del partit durant la volta d’honor dels jugadors a l’estadi es va sentir per megafonia per primera vegada l’himne tan esperat de la Champions. 

Una imatge del Gol Sud durant el partit d'ahir

Una imatge del Gol Sud durant el partit d'ahir / Aniol Resclosa

El Girona doncs, té l’honor d’afegir-se a una llista que encapçalen Barça i Madrid i que continuen Atlètic de Madrid, València, Deportivo de la Corunya, Athletic Club, Sevilla, Vila-real, Betis, Celta de Vigo i Mallorca. També l’Osasuna ha trepitjat la Champions malgrat que va quedar eliminat a la prèvia contra l’Hamburg el 2006. 

Els jugadors no disponibles pel partit van veure'l a la llotja

Els jugadors no disponibles pel partit van veure'l a la llotja / Aniol Resclosa

Amb els més grans

Ahir a la nit, després de la victòria contra el Barça, Míchel es va deixar anar i va començar a parlar de possibles rivals. «M’agradaria el Liverpool perquè amb el Rayo, l’afició ens cantava «l’any que ve, Rayo-Liverpool». També l’Inter o el Juventus», deia el tècnic. La realitat és que el Girona estrenarà el nou format d’una competició en què es jugaran quatre partits com a local i quatre a domicili. De moment, alguns dels equips classificats són els següents: Arsenal, Manchester City i Liverpool a Anglaterra, Reial Madrid, FC Barcelona, a banda del Girona, a la Lliga, Inter i Milan, a Itàlia, Bayer Leverkusen, Bayern de Munic, Stuttgart, Leipzig i Borussia Dortmund a Alemanya, París Saint-Germain a França, PSV Eindhoven i Feyenoord als Països Baixos.