L'Agrupació de Girona de Ciutadans - Partido de la Ciudadanía (C's) ha manifestat en un comunicat de premsa, el seu desacord amb la decisió d'enderrocar el viaducte del tren convencional, inclinant-se per mantenir l'actual infraestructura com a part d'un eix (metro elèctric) que connecti la zona de Celrà-Campdorà amb l'aeroport amb parades a Riudellotsde la Selva, Fornells de la Selva, Hipercor, l'actual estació al Parc Central, Correus, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis.

A més, Ciutadans considera que aquesta línia podria connectar-se també amb aparcaments dissuasius fora de la xarxa urbana i permetria reduir l'ús del vehicle privat, sobretot pel centre de la ciutat, a la vegada que es reduiria la contaminació. Tanmateix, Ciutadans considera que tota iniciativa per reduir l'ús del vehicle privat potenciaria l'ús d'altres mitjans més "nets" i incentivaria l'ús del bicing que s'implantarà, segons sembla, la propera tardor a la ciutat.

Consulta ciutadana

No obstant això, Ciutadans considera oportú que en un tema tan important com aquest, es realitzi una consulta ciutadana per decidir les possibles alternatives a l'ús del viaducte. La formació considera oportú que el debat es faci arribar als ciutadans de Girona, que són els que realment faran ús de la infraestructura o l'alternativa que es plantegi.

Finalment, Ciutadans recorda que en el seu programa electoral de les passades eleccions municipals ja hi portaven inclosa la realització d'una consulta ciutadana per decidir el futur del viaducte del tren, alhora que hi exposaven la possibilitat d'instal·lar-hi un metro elèctric, en la qual ara es reafirmen.

A diferència de Ciutadans, els cinc partits polítics amb representació a l'Ajuntament sí que són partidaris de l'enderroc. També ho són el Col·legi d'Enginyers Industrials i el de Ports i Camins. Els aparelladors demanen un estudi sobre el seu estat per decidir sobre el futur de la infraestructura i els arquitectes en demanen el seu manteniment.