Un grup d'alumnes de l'escola Bell-lloc de Girona han guanyat el Social Enterprise Programme, una Competició estatal d'emprenedoria social que organitza Junior Achievement. El projecte, anomenat iDisabled, consisteix en una aplicació per a dispositius mòbils que permet denunciar les barreres arquitectòniques que dificulten la mobilitat a la via pública. L'afectat pot tirar una foto i geolocalitzar-la i automàticament enviar-la a l'Ajuntament.

Els integrants d'"iDisabled" s'han posat ja en contacte amb algun Ajuntament per aconseguir la seva implicació i podrien tirar endavant una versió "beta" gràcies a una beca i a uns desenvulupadors d'aplicacions gironins. El grup està format per Pol Puig Fuentes, Melcior Pijoan Comas, Marc Martínez Maestre i Eric Vallés Baix.

El jurat va decidir per unanimitat proclamar iDisabled com a guanyadora "per l'impacte social del projecte, per la seva idea innovadora i per la creativitat i originalitat del seu suport", segons el seu president.

Els alumnes de Bell-lloc hauran de defensar on-line el seu projecte en la fase final europea que tindrà lloc a Brussel·les el 20 de juny. Allà es trobaran amb projectes de diferents països, coma ara Alemanya, Estònia o Finlàndia.

Pol Puig va explicar ahir que estan molt contents pel resultat. Inicialment, quan fa uns mesos van començar a treballar en el projecte no pensaven arribar tant lluny. Ara però no descarten res: "Ja som aquí, hem de guanyar, no?", interpel·la.

El projecte ja va ser qualificat com el més "innovador" durant una jornada celebrada a Girona amb 29 equips d'arreu de les comarques gironines. La jornada estava organitzada per la Fundació La Caixa, la Fundació Escola d'Emprenedors, la Cambra de Comerç de Girona i la Fundació Príncep de Girona.