Una campanya per Internet recull firmes per reclamar la retirada de les noves zones blaves i verdes d'aparcament a Girona. Malgrat que les noves zones es van anunciar fa mesos, no ha estat fins ara que s'han començat a pintar les places quan s'ha generat un moviment contrari a aquest tipus d'estacionament de pagament. Les signatures es recullen a través de la plataforma "Change.org" i en tancar aquesta edició ja havia reunit més de 490 firmes.

En l'exposició dels motius de la recollida es posa en dubte que els diners que es recaptin "recaiguin altre cop a la ciutadania gironina i comarca, ja que s'ha adjudicat a l'empresa privada Setex Aparki, amb seu a Madrid, la inversió i part dels futurs beneficis que ofereix la mesura". En aquest sentit s'admet que la ciutat viu del turisme però que no es pot oblidar que "som tots i totes qui fem d'aquesta ciutat un indret a visitar i no els contractes que pugui oferir a interessos purament econòmics".

A partir del 2 de gener de l'any vinent entraran en funcionament les dues àres verdes d'aparcament al Güell-Devesa amb 520 places i a les Pedreres amb 142 places. Pel que fa a zones blaves, es mantenen els carrers ja senyalitzats de l'Eixample i a Sant Narcís i s'hi afegiran el carrer Bonastruc de Porta (sota les vies del tren) amb 141places i a Santa Eugènia, 39 places.