L'Ajuntament de Salt ha fet enderrocar el mur que estava situat davant de la Casa de Cultura les Bernades, a la plaça de la Llibertat, després que la policia local ho hagués demanat per motius de salut pública, ja que en diverses ocasions s'havia detectat que s'hi feia tràfic de droga. Segons el regidor delegat de Via Pública, Josep Valentí, l'enderroc del mur permetrà donar més visibilitat i profunditat a la plaça, de manera que des del carrer Àngel Guimerà es podran veure les Bernades, cosa que ara és impossible.

El mur es va construir d'acord amb el projecte que l'arquitecte va dissenyar per a la plaça Llibertat, i ara que s'ha tirat a terra s'han conservat dues petites franges on hi ha ceràmiques catalogades. Per la resta, el mur s'ha eliminat i es construirà un paviment de formigó, amb un terra de color ocre, i s'hi instal·laran dos bancs i una barana de protecció per evitar que els infants saltin a la carretera. "A banda de procurar que estèticament quedi bé, la barana vol evitar que els nens puguin saltar al carrer Major tot perseguint una pilota", explica Valentí.

Segons el regidor, l'enderroc ha tingut un cost de 2.407 euros i el terra de formigó i la barana en costaran 3.200, de manera que el cost final de l'obra ascendirà a 5.707 euros. Un cop el mur ja ha desaparegut, el regidor confia que a finals d'aquest mes el nou paviment ja estigui col·locat. Faltarà, llavors, que s'instal·li la barana i els bancs, que podrien arribar una mica més tard, tot i que es procurarà tenir l'obra enllestida al més aviat possible.