Girona acollirà al juny vinent el festival del sector de la bicicleta més gran del món, que se celebra a Califòrnia des de fa 25 anys i ara, per primer cop, desembarca a Europa. La ciutat serà la seu d'aquest esdeveniment, la Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show, que ocuparà fins a 50.000 metres quadrats repartits entre l'interior del pavelló de Fontajau i el seu espai exterior. Expositors amb primeres marques, competicions internacionals, proves populars i exhibicions seran els eixos d'aquest festival, que se celebrarà entre el 2 i el 4 de juny. Es preveu que l'esdeveniment porti fins a 20.000 persones a la ciutat al llarg d'aquests tres dies. Precisament, el Sea Otter Europe arribarà a Girona coincidint amb la celebració de l'Any del Cicloturisme a la Costa Brava i Pirineu de la demarcació.

La Sea Otter Classic és un dels festivals internacionals de referència del sector de la bicicleta. Se celebra des de fa un quart de segle a Laguna Seca (Califòrnia) i, ara, per primer cop desembarcarà a Europa. Serà al juny de l'any vinent, i la ciutat del continent escollida per acollir-lo és Girona.Entre els dies 2 i 4, la Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show (nom amb què se n'ha batejat la vessant europea) portarà fins a més de 20.000 persones a la ciutat. El nucli del festival se situarà al pavelló de Fontajau i al seu espai exterior. En total, seran més de 50.000 metres quadrats, on hi haurà expositors de les millors marques del sector.El programa de la Sea Otter Europe combina la part comercial (estands i mostres de productes) amb l'esportiva.

Per això, durant els tres dies Fontajau serà l'epicentre (el punt de sortida i arribada) de diferents competicions de ciclisme a nivell internacional: la Copa Catalana Internacional Biking Point de BTT, l'Scott Marathon, la Pirinexus 360 Challenge o la CRI, entre d'altres. A més, també se celebraran proves populars, exhibicions i hi haurà una àrea de paddocks.

Referent internacional

Durant la presentació que s'ha fet aquest dimecres, la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, ha subratllat el propòsit de la ciutat de convertir-se en un centre internacional del món de la bicicleta. Per la seva banda, el president del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, ha aprofitat l'acte per anunciar que el 2017 serà declarat l'Any del Cicloturisme a la Costa Brava i el Pirineu gironí. Ramos ha afegit que des del Patronat es faran accions promocionals i de màrqueting i ha subratllat el posicionament de la demarcació com una de les destinacions més importants d'Europa en turisme actiu. Per la seva banda, el representant territorial de l'Esport de la Generalitat, Josep Pujols, ha posat l'accent en què el Sea Otter Europe serà un aparador de primer ordre per a la indústria de la bicicleta.