DANSA

Cesc Gelabert hibrida futbol i dansa per recordar el millor passat blaugrana

Teatre Municipal El Jardí (Figueres) Divendres 11

H 21 h P 12 € E www.figueresaescena.com

Segons Pasolini, el futbol és un llenguatge en el qual els jugadors escriuen els signes amb el seu cos i els espectadors els desxifren. La hibridació de llengües -anglès i català- que formen el títol d´aquest espectacle serveix al coreògraf Cesc Gelabert

per presentar una hibridació de dos dels principals llenguatges no verbals de la nostra cultura, el futbol i la dansa, i establir un diàleg entre la capacitat expressiva i la naturalesa política. Foot-ball és l´ocasió de veure en joc els ballarins de Gelabert Azzopardi descodificant i coreogràficament, algunes de les millors jugades del FC Barcelona, recreades documentalment per la mirada del cineasta Jordi Morat i el mateix Cesc Gelabert.

TEATRE

Josep maria Flotats qüestiona els grans dilemes ètics i morals amb «Ser-ho o no»

Teatre Municipal (Girona) D Diumenge 13. H 19 h

P Entre 8 € i 28 € E https://gironacultura.koobin.com

Dos veïns es troben sovint al replà de l'escala. Què passa quan l'un descobreix per internet que l'altre és jueu? Una comèdia signada per un dels autors francesos més còmics de la seva generació, dirigida i interpretada per Josep Maria Flotats. Jean-Claude Grumberg, per mitjà d'un diàleg incisiu entre els dos personatges i a través d'un humor irresistible i intel·ligent, ens porta a interrogar-nos sobre els temes transcendentals de la condició humana: el compromís ètic, social i moral amb un mateix, amb propis i estranys, amb la llengua o la cultura. ddg.

FAMILIAR

«Vibubel·la vivaldi», un espectacle de titelles per entendre millor el món animal

Petit Casino (Llagostera) D Diumenge 13 H 17 h

P 5 € W www.llagostera.cat / www.escenaris.cat

Quin secret amaga la primavera? I la tardor? Els animals són els protagonistes de Vibubel·la Vivaldi, un espectacle de titelles amb el qual Mar Mascó, de Titelles Pamipipa, apropa als més petits les cançons populars i la música de Vivaldi. Una proposta per a nenes i nens d´entre 0 i 3 anys, que recorre les estacions de l´any a través de quatre històries inspirades en cançons populars catalanes i relacionades amb la natura. Una producció de petit format d´estètica senzilla, alegre i fantàstica amb gran varietat de colors i textures, per fer gaudir tota la família. ddg.

MÚSICA

THE SEY SISTERS celebren una dècada de vida combinant gospel, soul i música africana

Sala La Sitja (Fornells de la Selva) D Dissabte 12 H 21 h

P 12 € i 15 € E www.codetickets.com

Procedents de Ghana, Àfrica, Edna Sey, Kathy Sey i Yoly Sey celebren aquest any la seva primera dècada de carrera cantant per escenaris de tot el món, tant com a The Sey Sisters com formant part de la banda de funk Funkystep & The Sey Sisters. Demà a Fornells de la Selva, interpretaran un repertori basat en Let Freedom Ring (Temps Record, 15), un disc on combinen el gospel amb el soul o la música africana, fent gala en tot moment d´un nivell i una emoció que, en concert, porten encara un pas més enllà amb l´ajut del pianista i saxofonista Albert Bartolomé. ddg