La babaucràcia

o el govern

de les minories

Angel Serrano Vida

El sistema electoral funciona actualment de tal manera que escassos membres d´un partit minoritari poden fer canviar una llei. Els «felicito». Això ha passat amb l´impost de successions. Criticat per pràcticament tota la societat (amb escasses excepcions), per la major part dels mitjans de comunicació (editorials i articles), expresat en múltiples cartes del lector i especialment, per la resta de partits polítics del Parlament amb diversos matisos, ha quedat en una llei descafeïnada, que amb la lletra petita que s´afegirà al text romandrà molt per sota dels desitjos de la població. Aquest és el resultat de la babaucràcia, un sistema permès per tots nosaltres. Per babaus.

«Reservado» que no Reserva de Palamós

David Huelves Ramos. palamós.

En resposta a la carta publicada per aquest diari i escrita pel Sr. Pere Trijueque Fonalleras sobre el reservat de les Illes Formigues.

Sr. Trijueque, llegeixi´s bé el pla d´usos de l´anomenada «Reserva», perquè o bé no sap llegir o bé no ho vol llegir com cal. Una reserva serveix per conservar i no per privatitzar el mar per a un col·lectiu que està més que demostrat que no és gens sostenible. Si vostè ha detectat un ús fraudulent per part d´alguna persona el que ha de fer és denunciar. Però això es fa en el jutjat o a la policia amb la documentació pertinent. Llavors és el consistori de Palamós el que ha de fer els escorcolls i les detencions pertinents. Si això no ho fan, que no intentin usar el col·lectiu de la pesca subaquàtica com a excusa per cobrir el treball que no es fa. Per què no li diuen a les coses com són?, «Reservat per l´explotació pesquera». Sr Trijueque, així és com ha de sonar. No li agrada?

Carreteres vergonyoses

Maria Peris.

L´editorial del 5 de gener parla de l´augment de la mortalitat a les carreteres gironines i es pregunta si aquest deu tenir alguna cosa a veure amb l´estat de les carreteres. Em sembla que és inqüestionable que a més de l´excés de velocitat i de les imprudències, l´estat d´algunes carreteres pot ser un altre causant d´aquestes morts. I si en voleu un exemple només cal passar per la carretera comarcal de Tordera a Blanes, a l´alçada de l´encreuament del veïnat de Sant Daniel i del Vilar, on està tot «empentenegat» amb les obres de l´autopista, uns desviament recargolat i mal assenyalat, que si de dia ja és complicat, de nit és una aventura, això per als que vivim a la zona, per aqui vingui de nou no vull ni pensar-ho. Córrer més del compte o fer alguna imprudència serà sempre la meva responsabilitat, però adequar les carreteres amb els mínims de seguretat de qui és competència? Potser caldrà que hi hagi algun mort perquè arreglin aquest tros de carretera? patètica la nostra Administració, perquè d´això no podem donar la culpa a ningú de fora!

Polítics

xavier roca font. girona.

Jo no sóc partidari que es barregi l´esport amb la política, però si el Sr. Joan Laporta vol participar en aquest món, és ben lliure de fer-ho i els comentaris dels «líders polítics» en contra, caldria que se´ls apliquessin a ells mateixos, ja que fins ara a ningú se li ha demanat cap condició per presentar-se, l´única condició és ser d´un partit i defensar-lo obviant els interessos dels ciutadans.

Governar

d´esquena al poble

Joan Ball-llosera Llagostera.

Portaveu Plataforma Defensem Catalunya.

El president Rodríguez Zapatero, a la cimera de Copenhaguen, en plena eufòria ecologista va dir que la Terra no pertany a ningú, només al vent. Deu ésser aquest mateix vent el que no li deixa escoltar segons quines veus del poble?

El 22 de març de 2009, a l´Escala es va presentar un manifest contra el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes, Baix Ter, dient No a un Parc Natural que atempta contra la propietat privada i l´actual estat del benestar. Paral·lelament, més de 1.600 al·legacions presentades contra el Parc, encara no han rebut resposta per part de Medi Ambient.

Els Aiguamolls de l´Empordà després de 25 anys han resultat un fracàs, no han portat cap augment de la qualitat de vida del habitants de la zona, més aviat han suposat un fre per a l´economia i el desenvolupament. Sorprenentment, l´actual director del Parc no entén per què la població no vol els Aiguamolls, quan la resposta és ben senzilla: Perquè no serveixen per a res útil per la gran majoria de la gent; només una minoria de persones es beneficien de les subvencions destinades al Parc.

Sorprèn que, desprès de l´oposició contra el disbarat que es vol portar a terme a Palamós amb la Reserva Pesquera Illes Formigues, i el fracàs dels 25 anys d´Aiguamolls, s´intenti novament tornar a fer entrar el clau per la cabota, amb un Parc del Montgrí i Baix Ter que penetra dins les propietats privades amb les nefastes conseqüències que això suposa per a les persones afectades.

Contràriament al que ha dit el president del Govern a Copenhaguen, creiem que la Terra pertany als humans, no al vent, que els polítics han de governar de cara al poble, i no mirant al vent esperant que aquest s´emporti les més de 1.600 al·legacions no ateses i, les veus que segueixen cridant: Parc Natural del Montgrí així no!