Benvingut sigueu, Santedat, a Catalunya. Els capellans de missa i olla, com un servidor, fem pinya entorn vostre i us donem la més cordial benvinguda, convençuts que vivim un moment històric excepcional. Som una església d'arrel apostòlica i de tradició romana, que té una història pletòrica de màrtirs i sants, missioneres i missioners que sortiren d'aquestes terres a proclamar l'Evangeli arreu del món. Avui la crisi de vocacions ens fa pobres en recursos humans, i tan humils que gairebé ens podem considerar en terra de missió. Ajudeu-nos a recobrar les eines pròpies per efectuar en el nostre país una nova evangelització.

Què us direm? Heu tingut la gentilesa de visitar-nos. Barcelona ha sigut, en paraules de l'escriptor espanyol més universal, "Arxiu de la cortesia." Si ho és pels forasters, com no ha de ser-ho per a Vós, Pelegrí de la Paraula de vida? La vostra visita, no tan sols confereix dimensió universal a l'art català, sinó que expressa, davant del món, la fe de vida d'un país d'arrels cristianes, amb una llengua mil·lenària i una cultura expectant. D'una manera especial la vostra presència és per a la clerecia un do de l'Esperit Sant, una llavor d'esperança, un signe d'unitat.

Als qui es manifesten "més papistes que el Papa", no els ho tingueu en compte. Que les vostres paraules tinguin un especial ressò en el cor dels catalans i signifiquin l'inici d'un camí regenerador a l'interior de la nostra església. Que bé ho necessitem!

Els capellans de missa i olla, agraïm amb els bisbes i els laics la vostra visita, alhora que us demanem una pregària. Conforteu en la fe la nostra Església i concediu-nos a nosaltres la Benedicció Apostòlica.