les primeres notícies que rebem de la nova composició de la Diputació de Girona són realment interessants. El president i els seus vicepresidents són gent amb una gran experiència municipal i no hi ha dubte que faran una molt bona tasca. En Jaume Torramadé coneix molt bé la casa i és un home a qui l'avalen els seus anys a l'alcaldia de Salt. No ho tenia fàcil, però en el seu mandat va fer possible que el seu municipi tingués una personalitat pròpia diferenciada de Girona. Va saber llegir el llegat de Salvador Sunyer i d'Alfons Moré, en pau descansi. Sempre he pensat que ambdós van ser els grans prohoms de Salt, però en Jaume Torramadé va aconseguir que amb l'Espai Gironès i amb les seves polítiques de cohesió social es reconegués el municipi no com una ciutat dormitori, sinó amb una marca local, la qual cosa no era fàcil. És un home intel·ligent, amb idees i que en aquesta nova etapa de ben segur que marcarà una línia que farà possible que els saltencs de casa i de fora convisquin en pau, en llibertat i respectant-se mútuament.

A la Diputació ja ha marcat un camí de consens entre els grups que afavorirà el desenvolupament de les comarques gironines, tot col·laborant amb tots els pobles, indepentdentment del color polític. Conèixer el govern i l'oposició atorga un plus que afavoreix la tasca quotidiana de comandament d'una institució com la Diputació de Girona. De moment, ja ha pres mesures d'estalvi per valor de dos milions i mig d'euros i això és molt important.

Gaudir de vicepresidents com en Xavier Soy, en Miquel Noguer i en Miquel Calm ha d'ajudar que la Diputació s'apropi més als ciutadans i faci una feina de la qual se'n puguin beneficiar els alcaldes de casa nostra.

Llegeixo que en Soy pilotarà la cooperació municipal. És una gran notícia. L'alcalde de Bescanó és un home experimentat que coneix pam a pam les comarques gironines. No hi ha millor polític a les nostres contrades que pugui fer aquesta feina i els seus anys com a delegat del govern de la Generalitat són recordats com una etapa de dedicació absoluta al càrrec. Fins avui no hi ha dubte que ha estat el millor delegat i ara en la seva darrera etapa política segur que no defallirà per tal de solucionar les problemàtiques dels municipis.

Al costat d'ell, vicepresidents com en Miquel Noguer i en Miquel Calm aportaran aquell seny necessari per tal de situar la Diputació de Girona com una institució més propera i decisiva en els reptes que avui tenim ja sigui en l'àmbit econòmic, social, cultural o de les noves tecnologies.

Penso sincerament que es tracta d'un molt bon equip. I més quan hom té la impressió que en aquests temps que corren el turisme ha de jugar un paper fonamental. El tàndem Giraut-Ramos en el Patronat pot possibilitar situar altra volta la Costa Brava com un referent en la lluita d'aconseguir que la destinació turística de les nostres comarques sigui un punt de referència arreu d'Europa. L'experiència tant d'en Joan Giraut com d'en Ramon Ramos no es pot posar en dubte, per la qual cosa hom té la impressió que aquesta nova etapa de la Diputació de Girona serà molt beneficiosa per a tots plegats. Tant de bo sigui així.