No hi ha cap dubte que el Govern sap perfectament què, quan i com comunicar i, sobretot, a qui va adreçat. El suposat frau del PIRMI és un clar exemple del discurs que està construint CiU.

Posem les dades sobre la taula. Les ajudes de la renda mínima o PIRMI es donen a poc més de 30.000 persones a Catalunya. Primer un aclariment: alguns apunten que tota la gent -diuen tota, jo no m'ho invento- que cobra la renda mínima són estrangers. La realitat és un altra: el 58% de les persones que reben el PIRMI són catalans. Dels 30.000, 18.000 persones que viuen la misèria són d'aquest país.

Cada persona pot rebre un màxim de 500 euros. És a dir, estem parlant de 15 milions d'euros en ajudes de subsistència. Però anem a suposar que no és així. Imaginem que més de la meitat dels que reben ajudes -cosa poc probable- són defraudadors: tindríem un presumpte frau de 8 milions d'euros. Què són 8 milions d'euros davant el cal del Palau de la Música, calculat almenys en 20 milions d'euros? Quin interès té la Generalitat a posar sota sospita 30.000 persones per un suposat frau d'una minoria?