Abús de poder en bendfici propi

francesc buixeda cabré. santa pau.

Aquests dies hem vist als mitjans que per part del jutge d´instrucció Josep Maria Pijuan s´ha imputat a 54 exdirectius de Catalunya Caixa, per considerar que van fer abús de poder en benefici propi. Una nova mostra del despotisme i menyspreu dels directius de les caixes. El mateix ha passat a Bankia, és allò que diem els catalans «qui oli remena els dits se´n unta». Endinsant-nos en aquest cas concret tenim que l´expresident Narcís Serra i l´exdirector general Adolf Todó, que cobraven respectivament 260.000 i 812.000 € anuals, sense menysprear el de l´exdirector general adjunt Jaume Masana -610.000 €-, no en tenien prou, a més gaudien d´un sou variable que voltava entre el 35 i el 50 per 100, també havien de preveure la seva jubilació amb plans de pensions que anaven de 8,2 a 1,7 milions d´euros. Això sí, tot aprovat pel Consell d´Administració, el qual com tots sabem el componien a més del Consell de Direcció, polítics, representants dels sindicats, etc. I eren entitats sense ànim de lucre, els beneficis s´havien de destinar a fins socials, devien ésser les prioritats «primer jo i després jo». Per a més inri finalment el FROB va injectar més de 12.000 milions d´euros per rescatar l´esmentada entitat i cobrir les pèrdues, que passaven a ser de titularitat estatal. Deute, que ja us podeu imaginar, haurem de pagar entre tots, d´acord? Veient aquestes informacions, els ciutadans estem cada cop mes indignats i enfurismats, per això ens agafem a un clau roent i ens volem independitzar, però estem segurs que si s´aconsegueix el nou Estat també es produirà la regeneració de la classe política? Fins ara tot el que han tocat ho han podrit, amb una nefasta administració i en benefici propi, la ciutadania els interessa abans de les eleccions, després l´obliden.

Espanya abans del «III Concili de Toledo»

joan boronat lecha. blanes.

El Sr. Jaime Serrano de Quintana, (Cartes DdG 26/09) sembla ignorar que, quan el nom d´Espanya encara no existia, la nostra península ja l´habitaven els bascos, des de fa potser 10.000 anys, o, si més no, molt abans que romans i visigots; per tant, és ridícul basar-se en l´any 589 com l´inici de la «nació» espanyola. En consideració a l´estil de la seva carta, vull manifestar el que segueix:

Primer.- Que crec en el possible tractat d´unitat de la nostra pàtria, Catalunya, amb la resta dels països catalans, de igual a igual, i amb altres pobles peninsulars que s´hi vulguin afegir.

Segon.- Que l´esmentada unitat no té res a veure amb la història ni amb cap tractat del passat, forçats amb la violència de les guerres, sinó amb la realitat del present i l´esperança d´un millor futur; i, potser d´aquí a uns segles, una fusió voluntària dels pobles creï la Nació espanyola, avui inexistent.

Tercer .- Que una unitat voluntària de Nacions és superior a una constitució redactada a corre-cuita sota pressió dels hereus d´una dictadura.

Quart.- Que cap poble te dret a imposar-se amb mitjans violents al desig de llibertat d´un altre poble, ni mantenir un domini, conquerit per les armes, amb insults, humiliacions i la imposició de la seva cultura i llengua en detriment de l´autòctona, amb la qual cosa es condemna una riquesa cultural a l´extermini.

Cinquè.- Denuncio d´altra banda la manipulació que, des dels partits de l´arc del colonialisme espanyol, i des de molts mitjans de comunicació espanyolistes, han realitzat sobre la Via Catalana, volent segrestar l´Onze de Setembre exclusivament per les celebracions de derrotes militars. Amb aquesta declaració faig palès el meu sentir, però, crec, que també el de la majoria dels habitants dels països catalans.

Més atur a Catalunya i a Girona

Pilar González . Barcelona.

Si a alguna comunitat autònoma les dades de l´atur d´aquest mes de setembre han estat especialment dolentes, ha estat, sens dubte, a Catalunya. Amb només el 16% de la població, ha acumulat el 36% dels nous aturats d´Espanya. I Girona ha tingut el dubtós honor de ser la província espanyola on l´atur més ha pujat, gairebé en un 6%, per davant de províncies andaluses. Crec que aquestes dades haurien de ser un toc d´atenció per a Mas. Va prometre reduir l´atur però des que és a la Generalitat s´ha disparat a Catalunya més d´un 10%. Els mateixos que ens prometen una Catalunya convertida en paradís de felicitat i riqueses en realitat ens estan empobrint a marxes forçades des que ens governen. Però, això sí, ens distreuen amb teatre sobiranista perquè no ens adonem de la seva pèssima gestió.

El banc de sang

salvador llorente varela. girona.

El dissabte dia 21 de setembre de 2013, l´Associació de Donants de Sang va organitzar una visita al Banc de Sang i teixits de Barcelona. Hi van anar més de 100 persones. El Banc de Sang / Cordó Umbilical i Llet Materna es una empresa pública que té més de 600 treballadors professionals a Catalunya i l´edifici es va inaugurar l´any 2010. És un edifici intel·ligent i totalment informatitzat. Al món només hi ha dos centres que el superen, un és als Estats Units i l´altre al Canadà, per tant és el primer europeu.

El Banc de Sang a Catalunya, rep 280.000 donacions a l´any i com a Banc de Cordó Umbilical té 15.000 unitats disponibles. També com a Banc de Llet Materna ja ha ajudat més de 100 nadons (sobretot prematurs) i té més de 300 mares donants.

Jo vaig quedar encantat amb la visita. Espero i desitjo que aquest centre es mantingui com a referent mundial durant molts anys.