Impressionat per la clarividència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a l'hora de citar a comparèixer Artur Mas vull donar-los més idees pel futur. Com sabeu han cridat a declarar al president el dia 15 d'octubre, dia en què els feixistes van afusellar el President Companys. El que s'ha dit menys és que la consellera d'educació Irene Rigau ha de comparèixer el 13 d'octubre, dia que van afusellar al fundador de l'Escola Moderna Francesc Ferrer i Guardia boc expiatori de l'anomenada per l'esquerra Revolució Gloriosa i per la dreta Setmana Tràgica. Ja posats, donaré més idees per quan els esdeveniments es vagin precipitant. Un dia o altra, es clar, citaran a declarar a Oriol Junqueras. Proposo el 6 d'agost. En aquesta data de 1936 va ser afusellat a la serra de Guadarrama Josep Sunyol, president del F.C. Barcelona i dirigent d'ERC.

També sembla clar que a un altre que citaran, més d'hora que tard, serà a Antonio Baños. Ho poden fer el 24 de juny. En aquesta data de l'any 1851 la banda del Tarrés va assassinar de forma brutal Francesc de Paula Coello, periodista republicà com Baños i comandant de batalló de les Milícies Nacionals i camarada d'Abdó Terrades el primer alcalde republicà de Catalunya a Figueres.

No crec que els sindicats es mantinguin molt allunyats del procés català quan es desencadeni. A Joan Carles Gallego el poden citar el 30 de novembre. En tal data de 1920 fou assassinat per pistolers de la patronal catalana Francesc Layret. El mateix li passarà a Josep Maria Álvarez que el poden citar a declarar el 10 de març. Salvador Seguí, "el noi del sucre" secretari general de la CNT fou assassinat en aquesta data de l'any 1923

Lluís Rabell, un cop tot es desencadeni se sumarà a la declaració unilateral d'una república catalana, serà citat a declarar el dia 17 de novembre. En aquesta data de 1944 va ser assassinat pels nazis Josep Miret a Florindorft (Mauthausen). Miret, va ser membre del PSUC i de la resistència francesa. Finalment podrien citar a declarar Ada Colau. Una bona data seria el 9 de juliol. En aquesta data de l'any 1837 l'exèrcit espanyol va afusellar Ramon Xaudaró, el mític comandant del batalló de la Brusa. Líder del republicanisme barceloní.

En fi el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no es queixarà pas, té dates per parar un tren. I jo creia que els indepes havien de fer un esforç per convèncer 300.000 catalans més. No cal, ho fan el TSJC i el govern espanyol.