iDental es vincula a Creu Roja Espanyola mitjançant un acord pel qual, l'empresa odontològica destinarà 1.000.000 euros perquè els usuaris d'aquesta organització puguin accedir a tractaments dentals de manera gratuïta i recuperar el seu somriure.

L'acord, signat l'11 de novembre de 2016, suma a iDental al conjunt de grans empreses col·laboradores de l'ONG internacional entre les quals es troben: Banc Santander, Iberdrola, Telefónica, Fundació Repsol, Endesa, Coca-cola, Vodafone i un llarg etcètera de companyies que com iDental pretenen millorar la qualitat de vida de les persones i ajudar als més necessitats.

Aquest conveni entrarà en vigor al gener de 2017 i donarà la possibilitat als usuaris de Creu Roja d'accedir a qualsevol dels 26 centres que l'empresa dental posseeix a Espanya. iDental posa a la disposició dels usuaris de Creu Roja un gran ventall format per més de 3.000 professionals que cada dia s'aixequen amb la màxima de retornar el somriure a tots els que l'han perdut.

Per la seva banda, Creu Roja serà l'encarregada de seleccionar a aquells usuaris que es podran beneficiar de l'ajuda de iDental. Per a l'elecció d'aquests perfils es pararà esment a barems com l'escassetat de recursos econòmics, a més d'uns altres que l'organització crea oportú. Dels seleccionats per al tractament, iDental prioritzarà els casos que exigeixin d'una actuació immediata per evitar l'empitjorament dels pacients més afectats.

Encara que l'acord signat marca un abans i un després per a l'empresa, iDental porta fent història des de la seva fundació l'any 2014 en un sector tan tradicional com l'odontològico. La companyia ha fet possible que més de 200.000 persones hagin pogut accedir al dentista; persones que no tenen els recursos necessaris per poder solucionar els seus problemes dentals a causa de la precarietat econòmica en la qual viuen.

Gràcies al que ha anomenat "Assistència Dental Social", l'empresa atorga ajudes privades que arriben a cobrir gran part o la totalitat del tractament del pacient. D'aquesta manera s'aplica un valor just i concorde a la capacitat econòmica de cada persona permetent a tots gaudir d'una salut bucodental adequada, que els permeti somriure sense complexos i menjar sense dolor.

El que va portar als seus fundadors a crear iDental va ser aconseguir que la salut bucodental fos un dret. Aquesta fita en la història de l'odontologia demostra que generar beneficis i ser una empresa sostenible, no exclou del poder ajudar a la societat mitjançant la pròpia activitat empresarial.

L'acord signat no és un fet més que pugui caure en l'oblit. Aquest esdeveniment reflecteix la cara més humana de la societat i dóna l'esperança de recuperar el somriure i la salut dental a les persones més vulnerables de la societat.