Els sindicats de la Policia Local de Blanes, el SPPM-CAT i la UGT critiquen la comunicació dels Mossos d'Esquadra arran de la detenció d'un piròman aquest dimarts a Blanes i donen la seva versió dels fets, que divergeix de la donada pels Mossos, asseguren. Davant d'això, asseguren que les policies locals són "un col·lectiu mitjà, però segur que molts companys d'arreu de Catalunya se sentiran identificats quan nosaltres fem pràcticament tota la feina i després se'ls reconeix a d'altres" i afegeixen que "encara que a Catalunya se'ns tracta com un col·lectiu de segona i tercera classe, en l'àmbit local fem la mateixa feina que Mossos d'Esquadra". I finalment, critiquen la comunicació de Mossos d'Esquadra assegurant que "qui s'encarrega dels comunicats hauria de posar més seny a l'hora de fer-los ja que aquests fan irritar els col·lectius que estan obligats a treballar per un bé comú, encara que no sigui la seva competència, com és la protecció de la nostra població i els seus béns".

Segons la versió donada en un comunicat pels Mossos d'Esquadra, agents de la comissaria de Blanes van detenir dimarts al migdia a Blanes un home de 38 anys, veí de Sabadell i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un delicte d'incendi forestal i d'un delicte de robatori amb força a l'interior de vehicle. Al voltant de les 10 del matí, els Mossos van saber que a la zona boscosa propera al barri de Valldolig de Blanes s'hi havien detectat fins a deu incendis forestals. Mossos i Bombers es van adreçar al lloc per tal de controlar els focs. Els Bombers de la Generalitat van constatar que es podria tractar d'incendis provocats, per la qual cosa els Mossos van iniciar la recerca del possible causant dels focs. Al dispositiu de localització també s'hi va afegir efectius de la Policia Local de Blanes. I a la poca estona els policies van localitzar un home amb tres encenedors, que es va identificar com a presumpte autor dels focs.

Versions diferents

La versió dels sindicats, en canvi, divergeix i s'assegura que la detenció del presumpte piròman de Blanes va portar de bòlit cinc dotacions terrestres i dues d'aèries del Cos de Bombers, quatre dotacions de la policia local de Blanes i 3 dels Mossos. I destaquen que el succés va tenir lloc cap a dos quarts de deu del matí, quan es va rebre comunicat del 112 informant d'una columna de fum al bosc per sobre del barri de Valldollig. Al lloc dels fets, asseguren que hi va anar una dotació de policia local, que va confirmar que hi havia foc forestal en sis punts diferents i que per la distància entre focs semblava provocat. Posteriorment van arribar quatre dotacions dels bombers, els quals ja estaven alertats per 112 i es van fer càrrec de l'extinció de l'incendi. Mentre els Bombers extingien els incendis, un comandament d'ells va veure que estaven apareixent quatre columnes més, cosa que es va comunicar per ràdio i s'hi van dirigir dues dotacions més de la policia local.

Una de les dues patrulles mentre buscaven el focus, van veure com un home estava treient coses de l'interior d'un vehicle, aquest home va sortir corrent en veure la patrulla i els agents van deixar el vehicle i van perseguir-lo pel mig del bosc. Quan el fugitiu que es dirigia cap a la població i sense ?poder saber per quin barri sortiria, va ser quan, asseguren els sindicats, es va trucar a Mossos per suport. I tot seguit quatre patrulles de la policia local i una dels Mossos van formar un semicercle per agafar la persona quan sortís de bosc i que agents de la policia local seguien per bosc i per tant l'anaven empenyent cap enfora.

Per atrapar-lo, es van afegir dues dotacions més de la policia autonòmica i finalment l'home va sortir per la Ciutat Esportiva, on hi havia una patrulla dels Mossos. Es va procedir a la detenció i escorcoll de l'home i es van localitzar els estris per encendre foc. A partir d'aquest moment els Mossos es van encarregar de la investigació.