El centre esportiu L'Esport d'Arbúcies, gestionat per l'Associació Sociocultural la Selva, arrossega els problemes i la polèmica dels seus predecessors, l'antic We Arbúcie,s que va tancar al març deixant sense cobrar treballadors i proveïdors. Un gimnàs polèmic perquè l'edifici està situat als baixos d'un bloc de pisos i l'Ajuntament ha avisat en reiterades ocasions que incompleix la normativa en l'àmbit de seguretat, salubritat, acústic... El centre ha realitzat reformes però no suficients, segons l'Ajuntament, que va ordenar el tancament de les instal·lacions per ahir al migdia.

Davant aquesta situació, l'Associació va convocar una concentració entre els seus usuaris. Gairebé mig centenar de persones van respondre a la crida i, poc abans de l'hora prevista del tancament forçós, es van interposar entre el gimnàs i la policia que, finalment, només va aixecar una acta. A continuació, el grup es va dirigir a l'Ajuntament on, amb l'alcalde Pere Garriga, es van emplaçar a una reunió a la tarda.

Des d'aquesta associació sense ànim de lucre, que disposa de 300 abonats al centre esportiu amb diverses sales i piscina coberta, van afirmar ahir que hi ha una "intenci0nalitat política" per un tancament que, afirmen, se sustenta en informes poc objectius. "No hi ha dades", diuen, amb expressions al text com "en principi es pot afirmar que està limitat" o "es considera un focus important de propagació de soroll", "cal més gruix" o "més absorbents", entre d'altres frases incloses en l'informe que ha portat al tancament.

Els gestors van recordar que al juny l'Ajuntament ja va intentar tancar el centre i que han presentant tota la documentació requerida. També que han realitzat importants millores i que si cal fer-ne més, i així ho valoren els tècnics de forma objectiva, les faran. Per la seva part, l'alcalde va dir que el centre "és bo per Arbúcies" i que no hi ha intencionalitat política perquè "si l'haguéssim volgut tancar ja ho haguéssim fet". "Volem que compleixin la normativa. Portem set mesos fent-los uns requeriments que no han complert".

La reunió de la tarda va servir per emplaçar-se a una trobada dijous amb tècnics de les dues parts. Si s'arriba a un acord i "en setmanes", segons l'alcalde, se soluciona, el centre continuarà i, si no, ordenarà el tancament.