L'Ajuntament de Blanes ha dissenyat un projecte de millora de la via pública que puja un import total de 1.938.689,09 euros. El projecte consisteix en asfaltatge i sanejament de paviment de carrers de Blanes i l'eliminació de barreres arquitectòniques, per a la qual cosa s'han tingut en compte les indicacions que ha donat Mifas. Aquest projecte es complementa amb un altre que és iniciativa d'Aigües de Blanes que té un import de 1.098.207 euros i que consisteix en intervenir en la xarxa de clavegueram, d'aigua i de recollida d'aigües.

L'alcalde, Josep Marigó (PSC), ha explicat que fa quatre anys que per manca de disponbilitat econòmica no es feia cap campanya d'asfaltatge, cosa que de la qual "el poble se n'ha ressentit". El projecte, però, no s'executarà directament, sinó que es farà per fases. En aquest sentit, l'Ajuntament ha de començar les obres de la primera fase, valorades en uns 600.000 euros (dels quals uns 540.000 procedeixen de subvencions de la Diputació i la resta seran de fons de l'Ajuntament, no hi haurà contribucions als veïns) i que han de començar abans del 15 de desembre per no perdre una ajuda. Del total d'aquesta primera fase, uns 80.000 euros es destinaran a millores d'accessibilitat.

L'alcalde ha concretat que els serveis tècnics municipals estan valorant quins carrers s'haurà de prioritzar a l'hora de fer aquesta primera actuació. Una prioritat és, segons Marigó, les grans entrades a la vila perquè concentren més trànsit.