Les companyies Rec Madral i Riera de Cabanyes han presentat un recurs davant l'Ajuntament de Vidreres contra la moció de l'oposició aprovada al ple de finals de juliol que demanava municipalitzar el servei d'aigua de forma immediata i en què requerien a les citades empreses que entreguessin les instal·lacions en 20 dies.

Segons el document al qual ha tingut accés Diari de Girona, les companyies mantenen que els acords de ple "són manifestament il·legals" i "nuls de ple dret" ja que es van dictar "prescindint total i absolutament del procediment legal establert". Recorden que abans de dictar una ordre d'execució d'aquestes característiques, cal una resolució prèvia, uns informes, actes d'instrucció així com obrir un període d'al·legacions, i no es va fer.

De fet, en aquell mateix ple, l'equip de govern si que va portar al ple una moció que seguia el procés legal, tal com els van recomanar des del Consell Comarcal, l'ens a qui el consistori va delegar la resolució de la problemàtica. El govern volia aprovar un text en el qual s'iniciava el procés de municipalització de l'aigua, i per tant, seguint els canals reglamentaris.

Demanen que cessin el procés

Tot i que l'Ajuntament ja havia admès després que el text aprovat de l'oposició no es podia complir, el secretari-interventor de Vidreres hauria fet arribar a finals d'agost a les companyies l'acord de ple on els concedien un termini per presentar al·legacions i aportar la documentació de les xarxes de subministrament. Tot i entendre les companyies que no procedeix presentar al·legacions, que són un tramit previ a la proposta de resolució, el 10 de setembre van presentar un recurs a Vidreres perquè cessin el procés "de forma immediata" sota "pena d'incórrer en greus responsabilitats".

Segons el document, consideren "absolutament incomprensible que uns representants públics que disposen d'infinitud de deliberacions, d'informes tècnics i jurídics [É] decideixi de sobte no municipalitzar-lo a través del procediment legal establert, si no confiscar-lo sense cap tràmit".

Finalment, manifesten la seva "enèrgica protesta" per una actuació dels regidors "que han votat un acord instrumentat per fer crítica política, atacant il·lícitament la seva activitat i ocasionant un resultat injust" i que "sembla haver estat dictat per [É] obstaculitzar l'execució de les decisions de l'equip de govern". Així mateix, anuncien que presentaran un recurs de reposició i, si escau, recursos contenciosos administratius i es "reserven el dret a exercir totes les accions legals que siguin oportunes, incloses les penals".